Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Асканії ще вірять у «золоте руно»

09 жовтня, 00:00

В українському науково-дослідному інституті тваринництва степових районів ім. М.Ф.Іванова в Асканії-Новій відбулася наукова міжнародна конференція. Вчені й фахівці з 12 країн Європи та Азії обговорили шляхи підвищення конкурентоздатності вівчарства за умов ринкових стосунків. З цікавими пропозиціями виступили на асканійській «вівчарській зустрічі на найвищому рівні» вчені Німеччини, Польщі, Данії, Росії, Казахстану й господарі конференції.

Останнім часом ця традиційна для нашої держави галузь опинилася за кілька кроків до цілковитого знищення. Нині кількість поголів'я овець у колективних і одноосібних господарствах удвічі менша, ніж у передреволюційному 1916 році. Показовим був і минулий рік, у якому порівняно з попереднім державна отара поменшала на 26%. Свій «внесок» зробила й Херсонщина, традиційна місцевість розвитку вівчарства, де скорочення поголів'я становило 62,6%.

Тим часом область за умілого господарювання могла б мати від галузі значний зиск. В інституті «Асканія-Нова» виведені високопродуктивні породи овець, діє доїльня карусельного типу «Асканія». В Херсонському технічному університеті довелося почути про те, що вчені розробили унікальну технологію миття вовни і готові взяти участь у переорієнтації на вітчизняну сировину Херсонського бавовняного комбінату.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати