Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Криптовалюти стали центральною темою саміту G20

Держави-учасниці до липня цього року мають розробити пропозиції щодо міжнародного регулювання «електронних» грошей
22 березня, 19:37

Міністри фінансів 22 країн і 17 керівників центральних банків «Великої двадцятки» в Буенос-Айресі обговорили ключові питання світової економіки. Пріоритетом поточного порядку, обраним аргентинською стороною для проведення саміту G20, який пройде з 30 листопада по 1 грудня, стало обговорення фінансування інфраструктури і вплив її розвитку на економіку і соціальну сферу.

СЛІДОМ ЗА ПІВДЕННОЮ КОРЕЄЮ ПОСИЛИТИ РЕГУЛЮВАННЯ КРИПТОРИНКУ МАЄ НАМІР КИТАЙ — ОДИН З ЕПІЦЕНТРІВ КРИПТОТОРГІВЛІ Й МАЙНІНГУ. ВЛАДА ПЛАНУЄ ЗАБОРОНИТИ ГРОМАДЯНАМ ДОСТУП ДО МІСЦЕВИХ І ЗАКОРДОННИХ ІНТЕРНЕТ-ПЛАТФОРМ, ЯКІ ДОЗВОЛЯЮТЬ ЗАЙМАТИСЯ ТОРГІВЛЕЮ БІТКОЙНАМИ НА ЦЕНТРАЛІЗОВАНІЙ ОСНОВІ. НА ФОТО — ГЛАВА НАРОДНОГО БАНКУ КИТАЮ (PBOC) ЧЖОУ СЯОЧУАНЬ (ЛІВОРУЧ) ТА МІНІСТР ФІНАНСІВ ПІВДЕННОЇ КОРЕЇ КІМ ДОН ЄП

Але результати обговорення цього питання залишилися практично поза увагою світових ЗМІ. На авансцену медіамайданчиків вийшло інше питання — криптовалюта і її регулювання.

ГЛАВА МВФ КРІСТІН ЛАГАРД ЗАПЕВНЯЄ, ЩО ФОНД НАМАГАЄТЬСЯ АКТИВНО ПРОТИДІЯТИ ТОМУ, ЩОБ ЦИФРОВУ ВАЛЮТУ ВИКОРИСТОВУВАЛИ ДЛЯ ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ ЧИ ФІНАНСУВАННЯ ТЕРОРИЗМУ

Кібербезпека та цифровізація економіки, а також регулювання фінансових технологій були внесені до порядку денного на прохання французької та німецької сторін. Reuters підкреслює: це вперше G-20 взялась за обговорення викликів криптовалюти для світової економіки на такому високому рівні. 

Багато інвесторів по всьому світу з особливою увагою чекали новин із Південної Америки, оскільки хотіли зрозуміти, наскільки світове інвестиційне співтовариство готове прийняти в правове поле цифрові валюти. Від G20 надійшло кілька сигналів.

НА САМІТІ В БУЕНОС-АЙРЕСІ РОСІЮ ПРЕДСТАВЛЯТИМЕ ВОЛОДИМИР ПУТІН

Перший — це не гроші. Другий — поки що криптовалюти нічим не загрожують світовій фінансовій системі. Третій — ...але їх потрібно регулювати.

В опубликованній офіційній декларації de la primera reunion de ministros de Hacienda y presidentes de Bancos Centrales del G20 ігнорується поняття «криптовалюта». Світові лідери вирішили називати цей інструмент словом «криптоактиви», тим самим підкреслюючи, що цифрові гроші розглядаються ними як майно, але не як валюта.

Документом визнається новизна технології, потенціал для розширення меж світової фінансової системи і економіки.

І хоча поки що біткоіни не загрожують глобальній фінансовій стабільності, в майбутньому таке може трапитися, тому за крипторинком потрібно пильно стежити, постановили міністри «Двадцятки», повідомляє CNN.

ПРЕЗИДЕНТ АРГЕНТИНИ МАУРІСІО МАКРІ: «ТЕХНОЛОГІЯ ПРИСКОРЮЄ ПРОДУКТИВНІСТЬ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИМИ ТЕМПАМИ, ЩО Є ЯК МОЖЛИВІСТЮ, ТАК І ПРОБЛЕМОЮ. МИ ХОЧЕМО, ЩОБ ТЕХНОЛОГІЧНІ ДОСЯГНЕННЯ НЕ ПРИЗВОДИЛИ ДО НЕГАТИВНИХ ПОБІЧНИХ ЕФЕКТІВ»

У зв’язку з цим в документі йдеться про необхідність ввести щодо криптоактивів стандарти FATF, які передбачають протидію відмиванню злочинних доходів і фінансуванню тероризму.

Варто зауважити, що з цим твердженням згодні не всі політики. Так, президент Центрального банку Бразилії Ilan Goldfajn зазначає, що криптовалюта не буде регулюватися в його країні.

Новини з Аргентини вже підігріли вартість біткоіна. Аналітики пишуть, що його ціна в той же день виросла більш як на 9 тисяч доларів США.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати