Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фермери на мільйон

Мінекономіки розглядає можливість надання держдопомоги на тваринництво і здешевлення кредитів 2020 року
22 січня, 18:04
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розглядає можливість надання 1 млрд гривень державної допомоги на напрям тваринництва, ще 1 млрд гривень — на часткову компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання, 1,2 млрд гривень — на здешевлення кредитів і по 400 млн гривень — на садівництво і фермерство 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства.

«Зокрема, до визначених сум уже включено компенсацію невиплачених коштів за попередній період. Так, у напрямку часткової компенсації вартості сільгосптехніки й устаткування передбачено надати 1 млрд гривень, тваринництва — 1 млрд гривень, здешевлення кредитів — 1,2 млрд гривень, садівництва і фермерства — по 400 млн гривень. У межах робочих груп будуть напрацьовані піднапрямки за основними програмами», — сказано в ньому.

Зазначено, що 20 січня відбулася чергова зустріч заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького з профільними асоціаціями, під час якої і було анонсовано напрацьовані напрямки державної підтримки аграрної галузі на 2020 рік.

Загалом до Мінекономіки надійшло понад 40 звернень про держпідтримку.

Зокрема, серед озвучених пропозицій від асоціацій були компенсація вартості тваринницьких комплексів, відшкодування за придбання племінних тварин, дотації на купівлю бджолосімей, підтримка сімейних фермерських господарств, бджолярів, кооперативів, кредитування малих виробників, залучення коштів під покупку сільгоспземель.

Згідно з повідомленням, до 1 лютого міністерство виробить остаточне бачення держпідтримки і представить його на слуханнях аграрного комітету, які відбудуться 11 лютого.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати