Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бюджетні субсидії для агробізнесу

Молоді фермери раз на рік можуть отримати від держави до 40 тисяч гривень
16 квітня, 11:54
ФОТО VOLADM.GOV.UA

Про таку бюджетну дотацію повідомляє Міністерство агрополітики та продовольства. Таким чином голова фермерського господарства віком до 35 років один раз на рік може отримати бюджетну субсидію до 40 тисяч грн. на розвиток свого господарства. Про це зазначив заступник міністра аграрної політики Віктор ШЕРЕМЕТА в інтерв’ю одному з українських радіо. Детально ознайомитись з програмами підтримки АПК на 2019 рік можна на сайті, присвяченому виключно дотаціям.

За словами заступника міністра, уряд також надає бюджетну субсидію новоствореним фермерським господарствам у розмірі 3 тисячі грн. на 1 гектар (до 60 тисяч грн.) на одне фермерське господарство. Дотація надається у перші три роки після його створення для провадження сільськогосподарської діяльності. Отримані кошти господарство може витратити, скажімо, на паливо для проведення комплексу весняно-польових робіт.

Також Віктор Шеремета відзначив, що бджільництво є дуже перспективним напрямом сільськогосподарської галузі, тому цей напрям додано до програми здешевлення кредитів для тваринників. Так, держава компенсує відсотки за банківськими кредитами, залученими для витрат, пов’язаних зі здійсненням діяльності в галузях вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та аквакультури (рибництва) у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ.

Крім того, у Мінагрополітики працюють над доповненням програми з підтримки розвитку фермерських господарств і кооперативів. Планується відшкодовувати кооперативам частину вартості обладнання іноземного виробництва для шокової заморозки ягід і виробництва продукції бджільництва.   

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати