Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Визнав провину

Депутата «Євпаторійської міської ради» засудили до 5 років позбавлення волі з випробуванням
15 серпня, 11:36
ФОТО АВТОРА

Деснянський районний суд Києва виніс обвинувальний вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену прокурором з обвинуваченим — депутатом так званого Евпаторийского городского совета Сергієм Осьмініним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Про це повідомили в прокуратурі АР Крим.

Суд призначив Осьмініну покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю в три роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки. Умовами укладання угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї винуватості у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що відповідно до КК України обтяжують покарання.

Нагадаємо, депутата незаконно утвореної Євпаторійської міської ради в окупованому Росією Криму Сергія Осьмініна співробітники СБУ затримали 3 квітня цього року під час перетину адмінкордону з Кримом на КПВВ «Чаплинка». Досудове слідство тривало в Херсоні.

Українські спецслужби встановили, що Осьмінін у березні 2014 року брав участь у протиправній діяльності так званої самооборони Криму. У вересні 2014 року під час місцевих «виборів» фігурант справи був обраний депутатом від політичної партії «Единая Россия» до так званої Євпаторійської міської ради, створеної окупаційною владою.

Таким чином, у СБУ довели, що Осьмінін усвідомлював, що вказані вибори, так само як діяльність політичних партій, зареєстрованих згідно з законодавством Російської Федерації, є незаконними, а участь у них жителів АР Крим із числа громадян України дасть можливість органам окупаційної влади легітимізувати своє перебування на вказаній території, вибудувати систему управління окупованими територіями, створити вигляд законності їхніх дій на міжнародній арені, унеможливити державне управління та місцеве самоврядування згідно з законодавством України і сприяти визнанню переходу АР Крим під владу Російської Федерації, тобто буде сприяти зміні меж території України та її державного кордону на порушення порядку, встановленому Конституцією України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати