Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Військові збори на десять днів

На Херсонщині проводяться навчання підрозділів територіальної оборони
07 грудня, 12:05
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

У зв’язку з дією правового режиму воєнного стану із 6 грудня в Херсонські області розпочалися тактичні навчання 124-ї окремої бригади територіальної оборони Херсонської області. Про це йдеться в рішенні ради оборони Херсонської області, частково опублікованому на сайті ОДА.

«Відповідно до стратегічного плану застосування Збройних сил України, з метою відпрацювання тактичних навчань сил територіальної оборони, підготовки особового складу підрозділів до виконання своїх завдань триває цикл полігонних тактичних навчань з військовозобов’язаними. Звертаємо увагу, що це — не мобілізація і не призов. Це — позапланові навчання», — пояснюють у прес-службі Херсонської ОДА.

Навчання триватимуть десять днів, у них візьмуть участь орієнтовно 300 осіб, після чого вони повернуться додому. Якщо в когось виникне бажання підписати контракт із ЗСУ, йому нададуть таку змогу. Протягом періоду навчань військовозобов’язані забезпечуються за рахунок держави військовою формою, харчуванням та розміщенням, а також медичним обслуговуванням у закладах охорони здоров’я Міністерства оборони України. Також учасникам компенсують заробітну плату за цей період і проїзд до місця зборів. Додамо, що подібні навчання тероборони відбувалися на Херсонщині у вересні. За оцінками обласної влади, у них взяли участь понад 2000 осіб із Херсона та області.

Деталі щодо місця проведення, а також видів робіт під час навчань — не розголошуються. У розпорядженні голови ОДА Андрія Гордєєва «Про затвердження рішення Ради оборони...» зазначено також, що жителів області просять не повідомляти про місця дислокації військових на території області, не поширювати у ЗМІ та соцмережах фото й відео щодо пересування військової техніки.

Крім того, влада просить утриматись від носіння форменого одягу ЗСУ невійськовими особами. Раніше на нараді з питань оборони було вирішено заборонити під час воєнного стану полювання в лісомисливських господарствах області, використання феєрверків та інших піротехнічних засобів під час свят.

Також в ОДА повідомляють, що на період воєнного стану в області посилено охорону та оборону важливих стратегічних об’єктів: державні установи, гідротехнічні споруди, мости, транспортні вузли, адміністративні будівлі тощо. Виконання таких завдань покладається, в тому числі й на підрозділи територіальної оборони.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати