Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відкрити «Полюс Сили»

Новий «Маршрут №1» став присвятою Харкову, де 23 серпня святкують День міста
21 серпня, 18:40

Назва 57-го випуску нашого глянцю «Харків. Smart сіті» задає певні координати, але ми говоримо не лише про сучасність і новітні технології.

«Все, відкладаю всі свої справи, я хочу побачити Харків!» — для того, щоб так сказати собі, є колосальні підстави, — запевняє головний редактор «Дня» Лариса ІВШИНА у своїй традиційній колонці. — Існує дуже багатий вибір, куди піти в цьому місті: і гастрономічне меню, і магазини, і хороша центральна вулиця, і парки, модернізований ринок, оперний театр... Але є ще один пункт, який я раджу зробити першим, — Музей археології та етнографії Слобідської України при Національному університеті імені В. Н. Каразіна. Для правильної «оптики». Бо тут — одні з найбільших у державі та за її межами колекції предметів бронзового віку, скіфської епохи, античного часу, черняхівської та салтівської культур... Місто стоїть на могутній «матриці».

«Полюсом Сили» називає Харків головред «Дня», і в новому глянці ми це доводимо. Отже, місто відоме як потужний промисловий, університетський і науковий центр (до речі, чи знаєте ви, що в місті працювали три нобелівських лауреати? Якщо ні — ми розказуємо цю історію). Але є багато інших пластів, із яких складається код міста. Один із ключових створив Григорій Сковорода. І в новому «Маршруті №1» можна дізнатися багато цікавого про «сад пісень» великого філософа у селі Сковородинівка.

«Перелічувати всіх видатних українських письменників, пов’язаних із Харковом, просто немає сенсу, не вистачить місця», — зауважує наш автор Олег КОЦАРЕВ. Втім, на сторінках журналу він розповів про найвизначніших постатей, які стали символом стилю і змінили літературу. А ще — письменник Сергій ЖАДАН пояснив «Маршруту №1», чому решту своїх днів хотів би прожити в Харкові...

Харків також є потужним спортивним центром. У цьому місті живе гордість України Еліна Світоліна, яка ледь не щотижня піднімається дедалі вище у світовому рейтингу тенісисток. І попри напружений графік, спортсменка знайшла час, щоб дати нам ексклюзивне інтерв’ю!

Ми самі з подивом дізналися, що із чотирьох майданчиків для гри у гольф в Україні три розміщені в Києві та один — у Харкові. Та який — справжній гольф-курорт європейського рівня. Між іншим, чудова принада для туристів із різних країн. Власником цього гольф-курорту є бізнесмен та меценат Юрій САПРОНОВ, з яким ми розмовляли про різні виміри розвитку міста сьогодні — економічний, соціальний, освітній.

І, звісно, ми «зробили зупинку» на «Станції Харків» — одному з найбільших волонтерських центрів країни. Він є одним з уособлень нового образу Харкова, що, як зауважує у своїй колонці Лариса Івшина, «постав за останні роки, коли місто так мужньо відстояло себе». Волонтерка Юлія ПІМЕНОВА розповіла «Маршруту №1» про розвиток «Станції Харків», яка за три роки допомогла понад 100 тисячам людей.

...А якщо вам захочеться просто поблукати містом, щоб відчути його атмосферу, — наша креативна команда підготувала гід і на цей випадок. Зробити це нам допоміг автор сайта «Харьковские старости» Філіп ДИКАНЬ. І ще кілька туристичних підказок — від харків’ян з великим «стажем», які розповіли про свої улюблені куточки в місті.

Отже, найскладніше у Харкові — не загубитися серед його численних вимірів. Будьте певні, що наш глянець допоможе прокласти унікальний маршрут містом. Тож зустрічайте «Харків. Smart сіті» уже завтра в кіосках преси. Або замовляйте журнал у магазині на сайті «Дня» чи за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати