Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Українська міфологія» і «Портрети сучасників»

У Києві нагородили лауреатів премій імені Катерини Білокур і Михайла Дерегуса
27 грудня, 11:35

Урочисте нагородження відбулось у виставкових залах Національної спілки художників України під час відкриття Всеукраїнської Різдвяної виставки. Новину повідомляє офіційний сайт Міністерства культури.

Цього року премію імені Катерини Білокур за видатні твори традиційного народного мистецтва отримало подружжя  Колечко з Києва. Тетяна Колечко — за серію гарячої емалі «Українські мотиви», а Сергій Колечко — за серії гарячої емалі «Скіфська доба» та «Українська міфологія», інформують на сайті Міністерства культури.

Премію імені Михайла Дерегуса в галузі образотворчого мистецтва в номінації «живопис» отримав Роман Петрук з Луцька за серію творів «Портрети сучасників». Переможцем у номінації «графіка» стала Тетяна Животкова з Києва, її відзначили за серію робіт у техніці акварелі «Прохорівські враження».

Перший заступник міністра культури України Світлана Фоменко зазначила, що загалом експозиція цьогорічної Всеукраїнської Різдвяної виставки вкотре переконує у тому, що самобутня українська мистецька школа є основою сучасної української культури, а внесок вітчизняних художників у розвиток і процвітання держави є дуже важливим.

Всеукраїнська Різдвяна виставка підбиває підсумки діяльності НСХУ в 2016 році. На ній представили понад три сотні робіт різних жанрів і стилів. Серед учасників виставки — харків’яни Юрій Вінтаєв, Віктор Ковтун, Віктор Чаус, одесити Анатолій Горбенко, Сергій Лозовський, Петро Нагуляк, кияни Василь Андріяшко, Віра Баринова-Кулеба, Іва Павельчук, Олексій Петренко, Анатолій Фурлет, закарпатці Андрій Іванчо, Золтан Мичка та багато інших.

Виставка триватиме до 15 січня 2017 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати