Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києва з’явиться «Гендерний паспорт»

Це дозволить дослідити ступінь рівності жінок і чоловіків у доступі до ресурсів, роботи та різних послуг
19 квітня, 11:38

Київська міська державна адміністрація ініціює створення «Гендерного паспорта міста Києва». Як повідомляють на сайті КМДА, це інформаційний інструмент, який застосовують для моніторингу стану забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Про таку ініціативу розповіла заступниця голови КМДА Марина ХОНДА. За її словами, «Гендерний паспорт» дозволяє дослідити ступінь рівності у доступі до ресурсів, роботи, економічних, освітніх, фінансових, соціальних послуг, повноважень щодо прийняття рішень, контролю над активами, станом дотримання прав і свобод.

Як пояснює заступниця голови КМДА, формування повного «Гендерного паспорту» дасть можливість збирати та акумулювати необхідну статистичну інформацію, розробляти та поступово вдосконалювати як індикатори, так і саму методологію оцінки стану забезпечення рівних прав та можливостей, досліджувати й інтерпретувати відповідні динамічні тренди.

«Гендерний паспорт» працює на основі акумулювання, обробки і аналізу статистичної інформації, даних опитувань, самооцінок респондентів, вторинного аналізу інформації з інших джерел, уточнила Марина Хонда.

Наразі «Гендерний паспорт міста Києва» — у стадії розробки. Для цього створюють робочу групу у складі профільних управлінь КМДА, депутатів Київради, представників неурядових громадських організацій (серед них — громадська спілка «Українські жінки», «Спілка жінок України», ГО «Бюро суспільного розвитку»), науково-дослідних інститутів, медіа тощо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати