Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Так поводяться терористи

«Росія затримує українських рибалок... і висуває політичні вимоги», — Борис БАБІН
20 вересня, 11:54
ФОТО REAL-VIN.COM

Російська окупаційна влада і силові структури Криму продовжують порушувати міжнародне право і поводятьcя, як терористи. Про це в ефірі радіо «Крим. Реалії» заявив представник Президента України в АР Крим Борис Бабін.

Говорячи про інцидент із нещодавнім затриманням російськими прикордонниками двох українських рибалок із с. Стрілкове Генічеського району, Бабін зазначив, що «Росія збирає колекцію затриманих рибалок у Криму і тримає їх як заручників».

«Так звана омбудсмен Російської Федерації пані Москалькова, і це чи захмарний цинізм, чи незнання міжнародного права, пише нашому омбудсмену Денісовій листа, де офіційно вимагає обміняти екіпаж «Норду» на екіпаж «ЯМК-0041». Зверніть увагу: і одні, і другі — українці, і одні, і другі — під контролем окупаційної влади. Одні тут — у посольстві РФ в Києві, других фсбшники охороняють у Севастополі. Але ті, що в Криму, де-юре — невинуваті, їм ніхто нічого не пред’являв. І тим самим Москалькова зізнається в тому, що Росія утримує заручників і висуває політичні вимоги. А той, хто утримує заручників і висуває політичні вимоги, має одну просту назву — «терорист». І вони хизуються цим, їм це подобається», — заявив Борис Бабін.

Нагадаємо, 25 березня в Азовському морі Держприкордонслужба України затримала риболовецьке судно «Норд» під прапором РФ, яке проводило незаконний промисел, вийшовши із закритого Україною порту «Керч». Судно було арештовано, воно перебуває в Бердянську. Після спроби екіпажу судна незаконно перетнути кордон України в напрямку РФ на моряків були накладені штрафи. Українська влада не визнає російських документів, виданих окупаційною владою Криму. Моряки «Норду» перебувають на території посольства РФ у Києві. Вони можуть покинути територію України в законний спосіб лише за дійсними українськими документами.

У відповідь 4 травня російські прикордонники окупованого Криму затримали неподалік мису Тарханкут судно «ЯМК-0041» (порт приписки — місто Очаків) і доправили на територію Криму «для проведення процесуальних дій». Російські прикордонники заявили, що українські рибалки «здійснювали незаконний промисел камбали-калкана в економічній зоні Росії».

Відтоді російські силовики незаконно утримують увесь екіпаж судна у складі п’яти чоловік. Це Віктор Новицький (капітан), Сергій Калиниченко, Руслан Скрипник, Олег Блок та Геннадій Отичко. Усі — мешканці Очакова або Очаківського району Миколаївської області. Капітану висунули обвинувачення у браконьєрстві. Його утримують під вартою. Членам екіпажу жодних обвинувачень не висунуто, але в них забрали документи і так само не випускають із Криму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати