Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стимул до активності

Невелике містечко Бар, що на Вінниччині, на кілька кроків наблизилося до здобуття статусу «Громада, дружня до дітей та молоді»
07 грудня, 12:09
ФОТО НАДАНО БАРСЬКОЮ МІСЬКРАДОЮ

Барська міська рада і Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні підписали Меморандум про наміри і взаємодію в межах глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді». Упродовж наступних двох років Бар працюватиме над втіленням розробленого плану. ЮНІСЕФ спостерігатиме за діями громади та проводитиме оцінку реалізації плану. Якщо результати оцінять позитивно, то Барська ОТГ отримає почесний статус «Громада, дружня до дітей та молоді». А він дасть можливість звернути більше уваги на потреби дітей та молоді в місті, створити умови, в яких їм буде комфортно й цікаво жити, уточнює координатор проекту, спеціаліст з питань культури та туризму Барської міської ради Роман ГРИГОР’ЄВ.

«Меморандум скріпили підписами голова Барської ОТГ Артур Цицюрський та керівник проектів соціальної політики ЮНІСЕФ в Україні Наталія Бородчук. На підписанні були присутні представники студентства та учні міських шкіл, які вносили свої пропозиції щодо покращення культурного життя молоді в нашому місті. Тепер ми готуємо проект міської програми, яка буде розрахована до 2020 року і буде винесена на розгляд сесії, також розробляємо план дій та бюджет для його втілення, — коментує Роман Григор’єв. — Паралельно проводимо анонімне опитування учнів шкіл, ліцеїв і студентів коледжів, щоб з’ясувати, наскільки вони безпечно почуваються в місті, сім’ї, навчальних закладах, чи вони мають де відпочити, займатися спортом, чи є в них друзі, чи вживають алкоголь та наркотики. Усі їхні пропозиції будуть враховано і представлено в зазначеній програмі. Через два роки, якщо ми, за оцінкою ЮНІСЕФ, належно виконаємо всі завданнями, то здобудемо статут «Громади, дружньої до дітей та молоді», а це надасть можливість ефективніше застосовувати донорські кошти під проекти в місті і стимулювати молодь до активності. Обіцяє стимулювати й підтримувати громади, які матимуть цей статус, і уряд України».

Загалом в Україні 150 міст та об’єднаних громад виявили бажання долучитись до ініціативи, з них 20 громад отримали статус кандидата ініціативи. Серед них — Вінниця, Хмільник та Барська ОТГ. На сьогодні меморандум про взаєморозуміння підписали вже Хмільник та Бар.

До слова, ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді. З часу створення 1996 року до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах, а це понад 30 мільйонів дітей. Україна долучилася до ініціативи ЮНІСЕФ 2018 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати