Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Щоб ліквідувати дефіцит лікарів»

У Херсоні хочуть відновити роботу Кримського медичного університету
14 квітня, 11:43
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Під час попереднього пленарного засідання сесії Херсонської обласної ради депутати звернулися до Кабінету Міністрів, МОЗ та Міносвіти із закликом відновити діяльність «Кримського державного медичного університету ім. С. І. Георгієвського» у Херсоні. Таке рішення підтримали 42 депутати із 56 присутніх.

«Відповідно до розпорядження представника Президента України по Херсонській області від 19 травня 1993 року №164 та угоди з Кримським медичним університетом, у м. Херсоні створено філії кафедр факультету післядипломної освіти Кримського медичного університету (державної установи «Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського»). На базі закладів охорони здоров’я для стажування лікарів-інтернів розміщено п’ять кафедр філії факультету післядипломної освіти вказаного університету. Враховуючи ситуацію, що склалася в АР Крим, для належного забезпечення закладів охорони здоров’я області лікарями просимо погодити відновлення діяльності ДУ «Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського» у м. Херсоні», — зазначено у тексті звернення.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Віктора Короленко, сьогодні в медичних закладах області не вистачає орієнтовно 1400 лікарів. Власне, щоб ліквідувати в регіоні дефіцит лікарських кадрів, і пропонується створення у Херсоні вищого медичного навчального закладу.

Зі свого боку голова ОДА Андрій Гордєєв своїм розпорядженням створив робочу групу з відпрацювання цього питання. До 15 травня 2017 року робоча група повинна відпрацювати заходи щодо відновлення університету ім. С. І. Георгієвського на території Херсонської області та подати їх на розгляд голови ОДА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати