Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рівень забруднення повітря – високий

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського оцінили стан довкілля столиці в серпні
14 вересня, 19:32

Центральною геофізичною обсерваторією імені Бориса Срезневського ДСНС України спостереження за забрудненням атмосферного повітря в Києві проводились на 16 постах. Для визначення забрудненості повітря за місяць було відібрано і проаналізовано 6844 проби, — ідеться в повідомленні на офіційному сайті cgo-sreznevskyi.kyiv.ua

У серпні з 20 домішок, які визначались лабораторіями обсерваторії, перевищення середньодобових гранично-допустимих концентрацій відмічалось з діоксиду азоту — у 3,0 рази, формальдегіду — у 1,7 раза, фенолу — у 1,3 раза, оксиду азоту — у 1,2 раза, діоксиду сірки — у 1,1 раза.

Максимальні разові концентрації діоксиду азоту у серпні становили: 2,2 ГДКм.р. — на площі Перемоги, 2,0 ГДКм.р. — на проспекті Перемоги (район метро «Святошин»). Загальний рівень забруднення атмосфери у серпні по місту характеризувався як високий.

У просторовому розподілі найбільш забрудненими у серпні були райони Деміївської та Бессарабської площ. Високим рівнем забруднення повітря характеризувались також проспект Перемоги, вулиці Каунаська, Семена Скляренка, площа Перемоги, вулиця Олександра Довженка (поблизу метро «Шулявка»), Оболонський проспект, бульвар Лесі Українки.Загалом у серпні, порівняно з попереднім місяцем, спостерігалось зниження середнього вмісту діоксиду азоту і оксиду азоту.

Порівняно з серпнем 2019 р. рівень забруднення повітря в Києві також знизився, в основному, за рахунок зниження середньомісячних концентрацій формальдегіду. Поряд з цим дещо підвищився вміст фенолу.

Так само порівняно з серпнем 2019 р. у воді р. Дніпро в районі Києва збільшився вміст сполук міді, мангану та фенолів; концентрації азоту амонійного, цинку зменшились.

Радіаційний стан на території Києва у серпні був стабільним. Потужність експозиційної дози гамма-випромінення у Києві протягом місяця знаходилась в межах 10—16                мкР/год, за середнього значення 12 мкР/год. Перевищень допустимих (за НРБУ-97) концентрацій радіонуклідів у атмосферному повітрі протягом серпня у м. Київ не спостерігалось.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати