Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поширюйте розумний простір – передплатіть «День»!

Переконливі аргументи для тих, хто ще не встиг
19 листопада, 19:28

На початку жовтня цього року у Великій Британії оприлюднили досить прикметні результати дослідження, проведення якого підтримав уряд. З’ясувалося: з кожним зростанням відсоткового пункту в тиражі місцевої преси явка виборців у цій громаді зростає на 0,37 відсоткового пункту. «У звіті, складеному Plum Consulting для Департаменту цифрових технологій, культури, засобів масової інформації та спорту, зазначається, що занепад місцевої преси зменшує контроль за демократичними функціями і що це «навряд чи» покращиться без втручання. Співвідношення показує, що споживання новин позитивно впливає на участь у місцевій демократії», — ідеться в матеріалі спеціалізованого видання www.pressgazette.co.uk. Воно також цитує з цього приводу міністра ЗМІ Джона Віттінгдейла, котрий сказав: «Цей уряд завжди визнавав важливість вільної преси для нашої країни та демократії, але наше нове дослідження показує, наскільки це важливо... Здорова демократія, навіть на низовому рівні, потребує високоякісної місцевої журналістики, щоб процвітати...» Дещо масштабувавши, робимо висновок — більша кількість читачів якісних видань покращує якість демократії в країні.

Важливо також, що у зазначеному вище звіті автори наводять приклади заходів, вжитих іншими країнами для підтримки своєї газетної галузі. Ідеться про регулярну фінансову підтримку в Австрії, податкові кредити в Канаді як субсидії на виробництво новин, «величезну і складну» систему допомоги пресі у Франції. Тож автори пропонують більш аргументований підхід для британського уряду (ознайомитися з публікацією можна за посиланням)

Так, ми у світовому тренді падіння тиражів преси. Але в Україні, на відміну від інших країн (і недарма наша газета велику увагу приділяє Великій Британії), на державному рівні ця проблема навіть не озвучується. Тому ми самі, кожен, хто вважає себе громадянином нашої країни, мусимо підтримувати своє якісне. І, можливо, тоді цей «острів» таки стане нарешті «материком» розуму і здорового глузду. Так, це нескромно, але ідеться про «День».

ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Триває передплата на 2021 рік на наш товстий п’ятнично-суботній випуск. Чимало людей і організацій уже її оформили — для себе, своїх батьків, дітей, учителів, шкіл та бібліотек, і ми надаємо їм слово.

«ЧИТАЙТЕ ТУ ГАЗЕТУ, ЯКА ЗАХИЩАЄ НАШ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ФРОНТ»

Юрій ФЕДОРЧУК із Любашівки на Одещині — з когорти тих, хто з «Днем» з перших днів її появи. «І жодного номера не викинув — газета зберігається в ящиках у підвалі, а біля комп’ютерного столика в мене дві полиці забиті найцікавішими випусками «Дня». Ця газета — номер один в Україні. Саме вона високо підняла питання історії, культури, розвинула патріотизм українців — це сто відсотків!»

Юрій Миколайович — наш колега, співзасновник громадсько-політичної газети «Хлібороб Любашівщини». «Час паперової газети насправді не минув і не мине ніколи. Бо до «Дня» можна звернутися і через тиждень, через два і навіть через рік», — переконаний він. Для пана Юрія наше видання цінне ще й тим, що в ньому друкувався Володимир Панченко, земляк любашівців. «Якось він приїжджав у рідне село Демидівка і презентував свою книгу «Сонячний годинник, — пригадує Юрій Федорчук і розповідає:             — Цього року я виступив ініціатором провести в Любашівці захід      — реквієм пам’яті Володимира Панченка на річницю його смерті. І на ньому керівництво району висловило ідею започаткувати премію імені Володимира Панченка. Вона потребує підтримки».

«Платіж пройшов успішно і тепер наша родина читатиме газету «День» — найулюбленішу інтелектуальну газету — весь наступний рік, — говорить у своєму відеозверненні на підтримку видання голова Zero Corruption Conference (www.zerocc.org), Мережа захисту національних інтересів «АНТС», голова комітету ВР у закордонних справах VIII скликання Ганна ГОПКО: — Ми закликаємо кожного приєднатися. Ми також передплатимо «День» для факультету журналістики Львівського національного університету та декільком бібліотекам. Дорогі українці, читайте ту газету, яка захищає наш інтелектуальний фронт, яка допомагає перенавчитися нам мислити глобально, стратегічно і формувати свій державницький порядок денний!»

«ПРИ АБСОЛЮТНО РІЗНИХ ПОЛІТИЧНИХ ЕЛІТАХ ГАЗЕТА ПОСТІЙНО НЕСЕ УНІВЕРСАЛЬНІ ЦІННОСТІ»

Серед послідовних наших читачів  і Отто СТОЙКА, експерт громадського здоров’я, кандидат медичних наук. «Газету «День» читаю з року початку виходу газети — з 1996 року. З перших випусків дуже приваблювала проукраїнська позиція газети. Мене вражали глибоко аналітичні статті різних експертів, особливо західних. Наприклад про глибину Голодомору дізнався від самого головного фахівця американця Джеймса Мейса, який тоді заклав традицію запалювати свічки пам’яті у листопаді! А наше суспільство до цього дійшло тільки у 2000-ні роки! Ці традиції глибоких аналітичних публікацій збереглися і донині. «Не втомлюйтесь нести світло» — написаний епіграф у онлайн номері, і він відображає тяглість високопрофесійного громадсько-політичного видання! При абсолютно різних політичних елітах газета постійно несе універсальні цінності та, не побоюся цього висловлювання, виховує своїх читачів мати громадянську патріотичну позицію та цінувати демократичні та універсальні цінності. Тому я радив би всім частіше вчитуватися у матеріали газети та радити її читати своїм рідним та друзям».

«Холодає, скоро зима. Треба запасатися книжковим паливом і передплатами на улюблену газету «День», — так дотепно доповнила у Фейсбуці картинку з білочкою, котра заповнює дупло дерева книжками на зиму, пані Ірина МАЦЕПУРА, директорка підприємства ТОВ «ВГ СМ», що у Великому Бичкові на Закарпатті. Вона — серед тих, хто невтомно і послідовно збагачує краян (місцеві бібліотеки, школи тощо) передплатами на «День» та книгами з нашої Бібліотеки, вихід яких підтримує.

«У СУЧАСНОМУ ІНФОРМАЦІЙНОМУ СВІТІ — ЦЕ РІДКІСНИЙ СТИЛЬ»

«Кілька років поспіль ми передплачуємо газету «День». І цього року не плануємо зраджувати традиції, — ділиться також Віра ВІГУРЖИНСЬКА, директорка Тульчинської центральної районної бібліотечної системи. — Попри певні фінансові обмеження у передплаті періодичних видань, завжди виходимо із читацьких інтересів, тобто передплачуємо ті видання, які читають, а не просто лежать на стелажах. Газета «День» завжди користується попитом, оскільки це видання різнопланове, орієнтоване на різні групи населення. Хоча слід чесно зізнатися, що друкований варіант більше запитують читачі середнього та старшого віку. Молодь, студенти, якщо й читають, то здебільшого в Інтернеті. І у цьому випадку також треба віддати належне редакції, яка формує газету на різні запити: електронну і друковану.

Видання помітно вирізняється своєю увагою до історії нашої держави. На його шпальтах знаходять відображення події та факти з життя українського народу протягом віків: у ті епохи, коли він підносився до висот історичної творчості, і тоді, коли страждав під ярмом тотального деспотизму. Тому окремі публікації досить часто використовуються для формування виставок до національних свят, або ж тематичних тижнів».

«Звичайно, цього року через карантин ми практично не проводили офлайнові заходи, але дивним чином саме епідемія спровокувала і показала справжній запит у книгах і періодиці серед читачів. Щойно ми зачинилися через епідемію, почали сипатися звернення і телефон був червоним від дзвінків, щоб дозволили користуватися бібліотекою, — пригадує пані Віра. — Питання вирішили таким чином: відкрили віконечко обслуговування для попереднього замовлення. У літній період виставляли стіл із новинкам і свіжими періодичними виданнями перед бібліотекою. І це була красота: читачі могли взяти газету чи книгу і почитати її безпосередньо на території палацу Потоцьких. Бувало, що в день обслуговували до 20-30 осіб.

Зараз стіл замовлень розмістили у холі закладу. Читачі приходять, роблять попереднє замовлення і здають літературу. Хоча періодику не можна видавати із читального залу, ми йдемо на поступки, бо п’ятничний випуск «Дня» досить об’ємний, його добре читати холодними вечорами вдома — із чаєм чи кавою. Прекрасно сприймається. Особисто я більшу перевагу віддаю суспільній тематиці. Але серед наших читачів є й такі, які люблять цю газету за аналітику, резонансні й суперечливі публіцистичні статті. Головна її особливість, що вона змушує читача самому робити висновки, а не нав’язує чиєсь, чи своє бачення. У сучасному інформаційному світі — це рідкісний стиль».

«День» для мене — це чи не єдине СУСПІЛЬНЕ видання, звідки можна отримати інформацію без авторських суб’єктивних викривлень, але з якісною аналітикою. Це рідкість», — суголосна з попередньою співрозмовницею молода екоактивістка Марина БАЙ.

І завершимо також на британській ноті. Нещодавно редактор щоденної загальнобританської газети I  (рівень довіри до якої наближається до рівня The Guardian з її 86       відсотками станом на квітень 2020 року) Олівер Дафф наголосив: «»Я оптимістично налаштований на майбутнє з погляду привабливості друкованих газет: вони тактильні, добре оформлені, цілісні, вони сповнені несподіванок... і це спільнота —  група однодумців, які збираються щодня, об’єднані своєю цікавістю». Давайте розширювати наше коло!


Тож для оформлення редакційної передплати звертайтеся до редакції:

• Адреса: 03115, Київ-115, пр-т Перемоги, 121-Д  

• Вiддiл реалiзацiї газети — тел./факс (044) 303-96-23  

• E-mail: [email protected]   

Сплачуйте та надсилайте копію квитанції про сплату разом із адресою доставки і контактним телефоном до 10 числа кожного місяця.

Розрахункові реквізити: 

• ТОВ «УКРАЇНСЬКА ПРЕС-ГРУПА»
• Код ЄДРПОУ 24249388
• п/р: UA32 3808 0500 0000 0026 0074 78064 в АТ «Райфайзен Банк «Аваль»
• МФО 380805,
• ІПН  242493826548
• 03115 Київ, проспект Перемоги 121Д

Крім того, можна передплатити «День» у будь-якому зручному для вас відділенні «Укрпошти»

• Індекс для індивідуальних передплатників 40659

• Для підприємств і організацій 98060

А ще... Нещодавно «День» інформував, що «Укрпошта» залучає кредит у розмірі 63 млн євро для закупівлі та внутрішнього оснащення приблизно 1900 автомобілів пересувних поштових відділень, а також для будівництва 3-х сучасних автоматизованих сортувальних центрів. Сподіваємося, це серйозно вплине на якість обслуговування передплатників, адже, на жаль, нашим співробітникам доводиться іноді вирішувати проблеми людей, котрим не приносять газету вчасно.

Усі деталі щодо передплати на «День» знайдете на нашому сайті за посиланням

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати