Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Понад шість мільйонів тонн

Вінниччина за врожайністю зернових і зернобобових вийшла на перше місце в Україні
19 листопада, 10:32

Аграрії Вінниччини зібрали понад 6 млн тонн зернових та зернобобових і посідають на сьогодні перше місце в Україні за врожайністю та валовим збором зернових і зернобобових (з кукурудзою на зерно). Про це під час щотижневої наради у Вінницькій ОДА повідомив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола ТКАЧУК. Друге і третє місця після Вінниччини відповідно здобули Черкащина та Полтавщина.

«Приємно констатувати той факт, що аграрії Вінниччини переступили шестимільйонний рубіж, тож попередньо прогнозовані показники виконуються в повному обсязі, — зауважив Микола Ткачук. — Станом на сьогодні сільськогосподарськими підприємствами всіх категорій  зернові та зернобобові культури, включаючи кукурудзу на зерно, обмолочено на площі понад 860 тис. га, або 98% до загальної площі посівів. Намолочено понад 6 млн тонн за середньої врожайності 69,8 ц/га. Торік на відповідну дату було 5,8 млн тонн. Ключову роль у високому врожаї зернових та зернобобових відіграла кукурудза на зерно. Цю культуру в області зібрано майже на 95% площ посіву, намолочено понад 3,5 млн тонн зерна».

Відповідно до прогнозу департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА, цього року в регіоні валовий урожай зернових та зернобобових (з кукурудзою на зерно) становитиме понад 6,1 млн тонн. Аграрії хвалитимуться першими своїми результатами на обласному форумі з питань виробництва органічної продукції, який відбудеться наприкінці листопада.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати