Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підкріплення практикою

Міністерство освіти і науки хоче залучати до розвитку професійної освіти роботодавців
11 грудня, 11:11

Освітяни розробили типовий договір про здобуття професійної освіти  за дуальною формою навчання. Про це повідомляється на сайті МОН. Цей тристоронній документ дозволить поєднати теоретичне навчання в аудиторіях та практику на виробництві. В межах угоди роботодавець може домовитися зі студентом про відпрацювання на цьому ж підприємстві певного терміну після навчання.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич переконана, що цей формат виграшний для усіх. Учень здобуде реальні професійні навички та ознайомиться із внутрішньою культурою компанії, роботодавці залучатимуть нових працівників, а освітні заклади розширять свої можливості. Протягом найближчого тижня представники зацікавлених сторін можуть надсилати у міністерство свої пропозиції з удосконалення договору.

Крім того, у міністерстві повідомляють, що наступного року з бюджету буде надано 50 мільйонів гривень на створення навчально-практичних центрів (НПЦ) для найзатребуваніших професій із сучасним обладнанням. Таку ж суму було надано у 2016 та 2017 роках, а цьогоріч бюджет на створення НПЦ був удвічі більшим. За три роки вже створено 100 центрів, які навчали і навчатимуть швачок, сантехніків, токарів, верстальників, фрезерувальників, електрозварювальників та електромонтажників, трактористів та інших працівників. Щороку після моніторингу ринку праці перелік професій коригується. Наприклад, наступного року можуть бути створені центри для навчання монтажників з утеплення будівель. Яких професій навчатимуть у 25 центрах, що відкриються наступного року, буде відомо пізніше.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати