Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нова назва і нова локація

Із 27 квітня по 1 травня в Маріуполі відбудеться «Гогольfest-2018»
18 квітня, 11:47

Назвали форум «Гогольfest Старт-ап» і його проведення, за словами Влада Троїцького, стане частиною святкування 240-річчя міста Маріуполя. Як відзначають організатори, в межах фестивалю буде задіяно понад десять локацій у центрі міста, а впродовж 5 днів відбудеться більш ніж 100 заходів. Концепція автора ідеї і батька-засновника «Гогольfest» Влада Троїцького передбачає об’єднання різних напрямів: театр, музика, перформанси, кіно, візуальне мистецтво та література. Цьогорічний формат відбудеться за підтримки місцевої влади та міжнародних фондів, повідомляє 112.ua.

У програмі планується кілька проектів самого В.Троїцького, а також тих акцій, яких так чи інакше торкнулася рука цього режисера: «Собача будка», «Але вітер», опера-реквієм IYOV. Очікуються концерти популярних гуртів «ДахаБраха» і Dakh Daughters.

Серед хедлайнерів виступлять зіркові гості, зокрема, зі Швейцарії KADEBOSTANY. Цей гурт запропонує слухачам електронну музику, реп та альтернативний рок. Нагадаємо. KADEBOSTANY неодноразово були зірками популярних фестивалів.

Нагадаємо, «Гогольfest» було засновано 2007 року режисером Владом Троїцьким та бізнесменом Євгеном Уткіним. До 2010 року більшість подій форуму відбувалися в приміщенні «Мистецького Арсеналу», а потім він переїхав на Кіностудію ім.О.Довженка. У 2012 — 2014 роках акції тривали на Видубичах, потім на ВДНГ. 2017 року «Гогольfest» мав дві локації — ВДНГ і Центр Довженка, театральна частина фестивалю — в Театрі на Подолі, але на той час театральна будівля ще не була здана в експлуатацію. І Троїцький заявив про те, що тогорічний фест може стати останнім, пославшись на брак фінансування та нестачу локацій... Натякнув, що шукає інший майданчик і от результат — нова «прописка» форуму вже в Маріуполі.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати