Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Немає нічого неможливого»

Офіцер Національної поліції з Волині Сергій Торчинський виборов першу медаль для України на «Іграх нескорених» у Торонто
25 вересня, 18:23
ФОТО REUTERS

«Ігри нескорених» відбуваються уже втретє, це міжнародні змагання в паралімпійському стилі, в яких беруть участь поранені військовослужбовці тa ветерани. Їх започаткував британський принц Гаррі. Збірна України бере участь у них вперше, і перша нагорода, яку здобув для неї 29-річний офіцер Сергій Торчинський, — це бронзова медаль у штовханні ядра.

У турнірі, який відбувається в Канаді, беруть участь понад 550 поранених бійців із 17 країн. Сергій служить у Патрульній поліції Луцька. У Національну поліції він подав документи під час першого набору, коли був надзвичайно великий конкурс і високі вимоги. Торчинський родом із села з промовистою назвою — Мирне, що у Горохівському районі, має диплом Луцького національного технічного університету. Служити в армію (а виявилося, що потрапив на неоголошену війну на сході) він пішов навесні 2014 року. Служив на блокпостах на Донеччині, потім були бої на Савур-Могилі, під час яких отримав надзвичайно важке поранення, осколок засів у шиї. З цим осколком він проходив півроку, бо в Україні медики не могли його дістати. Завдяки волонтерам Наталці Шепель  та Дарії Барчук відшукали клініку у Кракові (Польща), зібрали необхідні  тисяч гривень на операцію. Потім було одужання, повернення в Україну і рішення служити в Національній поліції, захищати громадський спокій. «Скромний, працьовитий, патріот своєї країни, він з тих простих людей, які самостійно досягли успіхів у житті. Сподіваємося, це лише початок, і Сергій і далі демонструватиме успіхи як по службі, так і в спорті», — каже про нього його начальник, старший лейтенант Олександр Вовченко.

На відбірковому етапі «Ігор Нескорених» у Львові став переможцем у категорії «метання ядра». Наступним етапом були всеукраїнські «Ігри Нескорених», які відбувалися у Києві у квітні. Тут змагалися військові з пораненнями, які стали кращими на трьох відборах у різних частинах країни. До участі в них Сергій активно готувався — у Патрульній поліції пішли назустріч, тож з’явилося більше часу на тренування. Поліцейський обрав для себе дві категорії — штовхання ядра та пауерліфтинг, тож саме в цих видах спорту тренувався майже півроку. Його особистий рекорд у штовханні ядра — 12 метрів 60 сантиметрів, хоча в Торонто він його перевершив з показником 13 метрів 71 сантиметр.

«Найбільшою своєю перемогою вважатиму, коли хоч одна людина, яка зазнала фізичних травм, повірить у свої сили і зрозуміє, що у цьому житті немає нічого неможливого», — цитує Ольга Бузулук, прес-секретар Патрульної поліції Луцька, офіцера  Сергія Торчинського.

Після повернення з Канади у житті Сергія буде ще одна  радісна подія: він одружується.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати