Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

(Не)карантин

На Львівщині через захворюваність на кір дітям продовжили канікули
17 січня, 10:56

Керівник Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина МИКИЧАК оприлюднила рішення, прийняте під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, про продовження канікул у навчальних закладах Львова та області до 22 січня. Йдеться про ті школи та установи дошкільного виховання, де зафіксовано бодай один випадок захворювання на кір.

Також очільник львівської медицини повідомила, що на Львівщині з 22 січня вдаватимуться до таких самих заходів профілактики, як і в інших областях України, — обмежать доступ дітей, котрі не щеплені від кору, до шкіл та садочків. Щоправда, уточнила, що такі заходи мають рекомендаційний характер.

Станом на нині у Львівській області зафіксовано 84 випадки захворюваності на кір (серед інфікованих — 56 дітей) у Пустомитівському, Городоцькому, Жовківському, Золочівському, Буському та Сколівському районах та у Львові. 43 особи через ускладнення внаслідок захворювання перебувають на лікуванні в інфекційних стаціонарах. Більшість недужих, за словами Ірини Микичак, не були щеплені проти кору. Також головний лікар укотре наголосила, що небезпека кору є не в перебігу самої хворобі, а в ускладненнях, зокрема — ймовірному важкому запаленні легень, і передусім це стосується дорослих.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати