Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На місце трагедії несуть квіти й лампадки...

Жахлива аварія у середмісті Харкова збурила громадян
19 жовтня, 18:34
ФОТО З ФЕЙСБУК-СТОРІНКИ ОЛЕНИ СОКОЛИНСЬКОЇ

Кривава аварія, яка відразу забрала життя п’ятьох людей, сталася близько дев’ятої вечора 18 жовтня в одному із найжвавіших місць у центрі Харкова — на перехресті Сумської та Мечникова. Біля пішохідного переходу стояло чимало людей,  там завжди людно — поряд станція метро «Історичний музей», біля неї місце побачень під харківським пам’ятником «Градусник», до закладів громадського харчування рукою подати, неподалік університет. Саме з боку університету по Бурсацькому узвозу рухався автомобіль Volkswagen Touareg, який зіткнувся на перехресті з Lexus. За кермом Lexus була 20-річна Альона Зайцева. Її джип летів по Сумській на шаленій швидкості, проскочивши червоне світло. Хоча, варто зазначити, завдяки відео з камер спостереження видно, що швидкість Volkswagen Touareg теж була великою.

Одну з машин кинуло на пішоходів, які саме стояли на переході. П’ятеро загинуло на місці, шістьох госпіталізовано. Нині дві сестри, які опинилися на місці трагедії, перебувають у вкрай тяжкому стані. Люди переймалися долею жінки, яка на сьомому місці вагітності. Проте лікарі повідомили, що загрози втрати дитини наразі немає, але потерпіла перебуває в комі. На ранок 19 жовтня були ідентифіковані особи трьох загиблих. Це молоді люди, яким немає ще й 30 років.

Моторошні фото і відео з місця аварії почали поширювати соцмережі вже за кілька хвилин після трагедії. Очевидці повідомили, що до ймовірної винуватиці аварії— власниці Lexus, відразу ж приїхала «підмога» на джипах із луганськими номерами. Альона Зайцева виявилася названою дочкою відомого харківського бізнесмена Василя Зайцева, який працює на ринку енерготехнологій. Також серед її родинних зв’язків є Дмитро ЗАЙЦЕВ, колишній заступник прокурора Черкаської області. Про це написала прес-секретар Генпрокурора Лариса САРГАН. «Наразі відомо, що вона — зведена сестра колишнього заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки — Дмитра Зайцева. Люстрованого. За попередньою інформацію, він у розшуку, йому оголошено підозру, і він ніби переховується в Москві», — повідомила Лариса Сарган.

Користувачі соцмереж упевнені — мажорку спробують «відмазати», як і багатьох винуватців подібних резонансних ДТП. Громадським активістам вдалося з’ясувати, що Альона Зайцева має водійський стаж близько двох років, а вже встигла тричі порушити правила дорожнього руху. В інтернеті навіть можна знайти відео, як Lexus, на якому скоєно ДТП 18 жовтня, нахабно проїжджає взимку на червоне світло.

Альону Зайцеву затримано. Їй загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. Ні вона, ні  49-річний водій Volkswagen Touareg, з яким зіткнулась її машина, не постраждали. Експертиза підтвердила, що на момент скоєння ДТП вони були тверезими.

На місце трагедії харків’яни несуть квіти та лампадки.  Співчуття рідним загиблих висловило керівництво області та міста. Мер Харкова Геннадій Кернес повідомив, що сім’ї загиблих отримають допомогу для поховання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати