Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Кожна з книжок — це немов вікно у світ!»

«День вдячності». Долучайтеся!
15 серпня, 19:11

Тривалий час Україна перебувала в інформаційній блокаді. Відомий український славіст-мовознавець, професор Юрій Шевельов у своїй знаменитій статті «Москва, Маросєйка» стверджував, що Петро І «прорубив вікно в Європу» і водночас відгородив Україну від неї. Від того часу наше спілкування із Заходом здійснювалося не безпосередньо, а через Санкт-Петербург. У радянський період ця тенденція ще більше загострилася — кульмінацією виявився Голодомор в Україні, будь-яка інформація про який була під забороною.

Наслідки цього настільки вкоренилися, що й досі багатьом видається, що Україна практично завжди була відокремлена від Заходу. «День Вдячності» прагне виправити це. Нова книга «Дня» — це повернення історії України у загальноєвропейський та світовий контекст. А мостом для цього об’єднання є наша вдячність усім тим, хто сприяв розвитку нашої держави в усі часи, бачив її на мапі світу і простягнув руку навіть тоді, коли були найтяжчі періоди, прориваючи блокаду мовчання.

Хто з іноземців написав першу наукову працю з історії України, який мандрівник був «промоутером» України на Заході, вчинки якого норвежця врятували мільйони життів українців під час голоду — імена цих та багатьох інших наших історичних союзників вам відкриє «День вдячності».

Шансом дізнатися це й заощадити кошти (від 30—40% вартості видання), передплативши книгу, вже скористалися 32 читачі. Долучитися до них можете й ви.

Щоб передплатити новинку треба звернутися до відділу реалізації газети «День»,

•  телефон (044) 303-96-23,

•  електронна адреса — [email protected].

Є ще один варіант — попередньо замовити книгу «ДЕНЬ ВДЯЧНОСТІ» ви можете за посиланням  

КОМЕНТАРІ

Тарас АЛЬБЕРДА, юрист, м. Трускавець:

— Щоденно купую в кіоску «День», а про ваше видання знав ще зі школи. Маю вже чималу особисту бібліотеку, і серед книжок особливе місце займають видання вашої серії. Можу похвалитися також тим, що є й раритет — «Україна Incognita», яка відкрила серію «Дня». Ваші книги розкривають маловідомі сторінки нашої історії, а ще дають нам, читачам, поштовх шукати відповіді на важливі питання, які є актуальними сьогодні. Знаєте, мене вразила «Бронебійна публіцистика» — 15 брошур, кожна з яких оповідає про неординарних особистостей, зокрема Івана Багряного — одну з найяскравіших і найдраматичніших постатей в українському письменстві та громадянстві першої половини й середини ХХ ст. Або памфлет Миколи Хвильового «Україна чи Малоросія?» — цей твір тривалий час був заборонений і став відомим лише в 1990-х роках, він і сьогодні залишається актуальним... Я замовив у редакції «АVE. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського», бо читав «Спогади Скоропадського» і був вражений. Гетьман не лише згадує, розповідає, аналізує — він ще й застерігає. Яскравий приклад — його слова: «В українців є жахлива риса — нетерпимість і бажання досягти всього одразу, в цьому сенсі мене не здивує, якщо вони остаточно проваляться (це було написано в 1919—1920 рр.). Він казав:»Я не германофіл, я не франкофіл і не англофіл. Я — патріот своєї країни. І все те, що потрібно буде моїй країні, тут буду робити заради неї...» Нам потрібно знати історію без радянських нашарувань, і ваша газета, бібліотечна серія дають змогу про це дізнатися. Кожна книга Бібліотеки «Дня» — це немов вікно у світ! З нетерпінням чекаю на новинку — «День вдячності».

Марина ЛIГУН, військовослужбовець, м. Чернігів:

— Моя родина читає «День» уже понад десять років. Раніше передплачували, а нині батьки купляють газету, а я читаю в інтернеті. Мене найперше цікавлять матеріали про політику і про те, як ви висвітлюєте події ООС, розказуєте про загиблих військових, про сильних духом людей, а ще статті на історичну тематику... Маю кілька книг Бібліотеки «Дня», які закарбувалися в пам’яті: «Сила м’якого знака» , «Підривна література», «Бронебійна публіцистика», «Україна Incognita. ТОР 25», «Я свідок. Записки з окупованого Луганська», «Котел, або Справа без терміну давності», «Катастрофа і тріумф»... Ви робите достойну справу, відкриваючи читачам правду про невідомі та маловідомі події, розповідаючи про знакових людей, які віддавали життя заради України. У «Фейсбуці» прочитала про нову книжку і замовила, бо вважаю, що нам є кому дякувати, щоб наша держава була вільною, незалежною, процвітаючою та сильною!

Антон БЕЗНОСИКОВ, перекладач, м. Луцьк:

— Про те, що готується нова книга — «День вдячності», дізнався з посту у «Фейсбуці» Лариси Івшиної, головного редактора «Дня» і моєї землячки. Років два тому став активним читачем газети і зацікавився книгами Бібліотеки газети: «Апокрифи Клари Гудзик», «Силу м’якого знака», «Ваші мертви вибрали мене...», «Екстракт» (4 томи), «Бронебійну публіцистику», АVE...». Вважаю, що такі книги повинні бути в бібліотеці кожного українця! А що ж до новинки, то з нетерпінням чекаю на неї, бо ви завжди пропонуєте якісну літературу і, як казав відомий історик Василь Ключевський: «Не потрібно шкодувати, що хороших людей мало, треба дякувати Богу, що вони є. Подякуємо!»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати