Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Козацьке свято

На Херсонщині готуються до відкриття туристичного сезону
13 квітня, 11:28
ФОТО COSSACKLAND.ORG.UA

З 30 квітня по 1 травня на території історико-культурної пам’ятки «Кам’янська Січ», що поблизу села Республіканець Бериславського району Херсонщини, відбудеться святкове відкриття туристичного сезону. Організатори обіцяють багато атракцій і видовищ. Серед них — чемпіонат Сухопутних військ ЗСУ з функціонального багатоборства, тобто кросфіту, показові виступи козаків, пленер для художників, тематичні екскурсії заповідником, вітрильна регата, виставка військової техніки, фестиваль вуличної їжі та крафтового пива, польоти на повітряній кулі, змагання зі спортивної риболовлі тощо.

А також — презентації туристичного потенціалу від кожного району області на спеціальній виставці. Там можна буде знайти інформацію про заклади відпочинку, зокрема виноробні господарства, бази зеленого туризму, кінні клуби, яхт-клуби, національні природні парки, заповідники, дитячі оздоровчі табори, бази відпочинку тощо. Тут же спільно із суб’єктами туристичної діяльності проведуть розіграш призів для потенційних туристів. Розігруватимуть знижки на вхідні квитки та екскурсійне обслуговування у найпривабливіших туристичних об’єктах, відпочинок на узбережжі Чорного та Азовського морів, акції, спеціальні пропозиції. Ще запланований воркшоп на тему формування, просування та продажу місцевого туристичного продукту для органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, підприємців-початківців.

ДОВІДКА «Дня»

Кам’янська Січ — військово-адміністративний центр запорозького козацтва у першій третині XVIII століття. Січ заснували у 1709 році запорозькі козаки. Її володіннями визнавалися землі від Кам’янки, Олешок, Переволочної та Очакова понад Дніпром і Чорним морем до Буджака. У 1711 році за наказом царя Петра І Кам’янську Січ знищили.

На території колишньої Січі досі збережений могильний хрест, де похований кошовий отаман, один із засновників Олешківської Січі Кость Гордієнко. Територія Кам’янської Січі має статус філії національного заповідника «Хортиця».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати