Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iмпульс для нових ідей та проектів»

Сьогодні у Дніпрі — День «Дня» за участю Лариси Івшиної
19 січня, 10:20
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Уже сьогодні, 19 січня, у Дніпровському музеї українського живопису — непересічна культурна подія. Тут відкривається фотовиставка «День»-2017, на яку редакція відібрала 200 найкращих світлин свого уже 19-го міжнародного фотоконкурсу, який щороку збирає професіоналів та аматорів з усіх куточків країни та закордону. Першими глядачами експозиції ексклюзивно стали співробітники музею. «Спостерігаю за фотовиставкою вже протягом трьох років. Мені вона дуже подобається, тому що на світлинах відображені реалії нашого життя. Це історії, це люди, це обличчя, це діти.... — ділиться менеджер з організації заходів Музею українського живопису Катерина САЛІЙ. — Найсильніше семантичне поле — знімки з дітьми. Не можу не реагувати на фото війни. Вважаю, що фотовиставка газети «День» — це дуже корисний і цікавий проект. Він ілюструє життя нації. Люди повинні бачити різні сторони життя. Коли я дивилася на світлини, у голові була одна думка: «Це моя країна сьогодні». Виставка викликає суперечливі емоції, але я насамперед бачу оптимізм».

 День «Дня» у Дніпрі, крім потужної візуальної складової, передбачає і змістовний діалог про сутнісні для українського суспільства речі. Перед відкриттям фотовиставки, о 14-й годині у Музеї українського живопису почнеться зустріч головного редактора газети «День» Лариси Івшиної з освітянами, представниками влади, громадськості та взагалі всіма «живими силами» міста. Дніпряни матимуть нагоду обговорити книжкову новинку з історичної Бібліотеки газети «День» під назвою «Корона, або Спадщина Королівства Руського». Нагадаємо, завдяки підтримці міської влади книги (а це не багато не мало — 1000 примірників!) буде передано навчальним закладам та бібліотекам Дніпра.

Після цього, о 16-й годині, відбудеться урочисте відкриття XIX Міжнародної фотовиставки «День-2017». Серед поважних гостей фотовиставки має бути й міський голова Дніпра Борис Філатов, який багато уваги приділяє перетворенню свого міста на культурну столицю України.

«На Свято Водохреща Дніпро і дніпряни з нетерпінням очікують на приїзд столичної гості — головного редактора газети «День» пані Лариси Івшиної. Візити до нашого міста відомої журналістки і видавця шанованої газети стали вже доброю традицією, — каже письменниця Леся СТЕПОВИЧКА, давній друг і читач газети «День». — В минулі роки пані Лариса виступала перед студентами та викладачами Національного гірничого університету, перед творчою інтелігенцією, містянами. Цього року анонсована імпреза відбудеться в Музеї українського живопису. І щоразу на містян чекає нова, цікава фотовиставка, тогоріч вона переважно була присвячена подіям на Євромайдані та війні на Донбасі і вразила глядачів глибиною проникнення в суть подій і якістю фотопортретів захисників Вітчизни. І кожного разу відбувається презентація нових видань, цікавих книг. Якими будуть цього разу фотовиставка і нова книга — для багатьох таємниця, отже, інтрига зберігається». «Впевнені, що й цього разу виступ Лариси Івшиної, книги і фото не залишать байдужими гостей, творчу інтелігенцію, спонукатимуть до нових роздумів, дадуть імпульс для нових натхненних ідей та проектів. За що ми й любимо та читаємо «День», — зазначила письменниця.

Отже, до зустрічі 19 січня о 14.00 у Музеї українського живопису (Троїцька площа, 5А, експозиція буде відкрита на третьому поверсі). Виставка, що відкриється о 16.00, діятиме до 2 лютого. Музей працює: середа-неділя, з 11.00 до 19.00. Вхід на фотовиставку «Дня» — вільний!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати