Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чиновники крутитимуть педалі

У Вінниці для співробітників міськради придбали велосипеди і спорудили велику велопарковку
19 грудня, 11:55
ФОТО НАДАНО ВІННИЦЬКОЮ МІСЬКОЮ РАДОЮ

На втілення проекту «Розвиток велоінфраструктури у Вінниці» Вінницька міська рада отримала від Швейцарського бюро в Україні понад 7,5 млн грн. Проект реалізується в кілька етапів. Наразі у місті встановили 36 велопарковок на 720 паркомісць поблизу 19 шкіл і в 17 найбільш відвідуваних точках. Для здачі на прокат придбали 170 велосипедів. Тепер завершують спорудження найбільшої у Вінниці велостоянки. Її розташували з лівого крила міської ради. Вона зберігатиметься 40 велосипедів для службового користування працівниками мерії.

Керівник з розвитку велоінфраструктури Вінниці Андрій Сорокін пояснює, що встановлення критої велопарковки біля міської ради — це один із компонентів проекту. На ці цілі було витрачено майже 2 млн грн.

«Ми придбали 40 велосипедів для працівників муніципалітету, з них 8 — це електробайки. Ними зможуть користуватися співробітники департаментів, чия діяльність пов’язана з частим пересуваннями по місту в цілях перевірок, моніторингів, доставки документів тощо, — пояснює Андрій. — Велопарковка містить 42 стійки, тобто може зберігати 84 велосипедів. Розраховували із запасом, оскільки є працівники, які приїздять на роботу на власний велобайках».

Крім критої велопарковки, у будівлі облаштували душові та роздягальні. Оскільки приміщення не було пристосоване, його довелося повністю реконструювати, починаючи з водовідведення і встановлення водонагрівачів. Загалом діятиме 16 душових кабінок — вісім для чоловіків та вісім для жінок. Як обіцяє Андрій Сорокій, до кінця поточного року всі роботи будуть завершені. Нова велопарковка запрацює з березня 2019 року.

Нагадаємо, як писав «День», із жовтня поточного року у Вінниці почав діяти муніципальний велопрокат. Він також реалізований у межах вищезгаданого проекту. Станції велопрокату утримує Вінницька транспортна компанія. Після вивчення попиту мережу прокату велосипедів розширили: новими станціями, паркувальними стійками і велосипедами. Щодо вартості послуги, то вона формується на базі місячних і сезонних абонементів та буде зіставною з іншими видами міського транспорту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати