Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

17 червня – «Марш рівності»

Київський патріархат закликав не вдаватися до насильства
13 червня, 11:28

Українська православна церква Київського патріархату не підтримує проведення «Маршу рівності», проте закликала не застосовувати насильство до його прихильників. Про це йдеться в заяві прес-центру Київської Патріархії.

«У зв’язку з оголошеними на 12 червня (17 червня) цього року в Києві публічними акціями прихильників пропагування нормальності одностатевих відносин, а також акцій протесту проти цього, закликаємо всіх до незастосування насильства. Ми категорично відкидаємо заклики до насильства і навіть кровопролиття, як не згідні з духом Євангелія», — йдеться в повідомленні.

В УПЦ КП нагадали, що традиційні церкви й релігійні організації України висловлюють «негативне ставлення до явища гомосексуалізму, до спроб легалізувати в Україні так звані одностатеві шлюби, а також у різний спосіб, зокрема й через вуличні акції, пропагувати одностатеві відносини», проте закликали вірян, висловлюючи свій протест, пам’ятати настанови Писання: «Нiкому не вiдплачуйте злом за зло, але дбайте про добро перед усiма людьми... Hе бувай переможений злом, а перемагай зло добром».

Раніше повідомлялося, що депутати Європейського парламенту закликали владу України взяти участь та гарантувати безпеку іншим учасникам «Маршу рівності», який відбудеться 17 червня в Києві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати