Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від «Дня» – усій країні

9 листопада відкривається вже ХХІ Міжнародна фотовиставка, яку редакція традиційно приурочує до дня народження газети
07 листопада, 19:14
СЕРІЯ РОБІТ «СНАЙПЕР» / ФОТО ОЛЕКСАНДРА КЛИМЕНКА

2019-й видався стресовим і психологічно складним для українців. Війна, що триває вже шостий рік, захисники, які зазнають поранень і втрачають життя, незаконно ув’язнені Кремлем та його поплічниками полонені, величезна більшість яких залишається в нелюдським умовах у лабетах окупанта, дві виборчі кампанії, під час яких кандидати і технологи не цуралися жодних засобів для істеризації суспільства... Але водночас — і потужний заряд надії під час обміну полоненими, приклади мужності й стійкості наших військових, які продовжують боронити рідну землю і всіх нас, а також приклади сили волі від поранених і травмованих українців і українок, які після участі у російсько-українській війні не здалися перед викликами цивільного життя. І, звичайно, ще багато різних — красивих, можливо, непомітних, але важливих вчинків та емоцій громадян нашої України, яка залишається прекрасною і багатою на таланти. Все це і чимало інших відтінків нашого буття команда «Дня» за допомогою десятків фотомайстрів вже цієї суботи покаже киянам і гостям столиці в приміщенні Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6).

Уже ХХІ фотовиставка за підсумками міжнародного фотоконкурсу, переможців якого буде оголошено напередодні, 8 листопада, — це, звичайно, і спосіб знайти та «запалити» нові «зірочки» (схоже, саме цього року це буде особливо помітно) та водночас представити найяскравіші роботи за рік визнаних майстрів фотосправи. Але також це і найбільший соціальний проєкт «Дня» як холдингу інтелектуальних ініціатив — щоразу давати «моніторинг» стану суспільства через світлини. Показувати «маяки», на які варто орієнтуватися, «больові точки», які необхідно «пропрацювати» і ліквідувати, та джерела сили, які заряджатимуть оптимізмом і надією. Цьогоріч редакція запропонувала учасникам (а їх, нагадаємо, майже півтори сотні) тему конкурсу — велич простоти, і нам дуже приємно, що фотомайстри і фотоаматори відчули її глибину.

Водночас варто нагадати і третю функцію нашої Фотовиставки— це своєрідний, суто «днівський» спосіб відзначити чергову, у 2019-му вже 23-тю, річницю газети, яка виповнилася 11 вересня. Наше свято — подарунок для всіх. За 20 років у різних, великих і малих, містах, містечках і навіть селах України відбулося 133 фотовиставки «Дня», а кількість нагороджених фотомайстрів сягнула майже 850! Ось-ось цей список поповниться новими іменами. Принагідно висловлюємо подяку нашим численним партнерам, чия підтримка дозволила сформувати традиційно солідний призовий фонд.

XXI Фотовиставка «Дня» за результатами міжнародного фотоконкурсу 2019 року відкриється у Києві 9 листопада в Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) і триватиме до 17 листопада. Час роботи — з 10.00 до 19.00. Вхід — вільний! Приходьте і обирайте найкращу, на ваш погляд, світлину!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати