Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тінь КДБ проти Народного Руху України

14 червня, 00:00

Голова Народного Руху України В`ячеслав Чорновіл подякував газеті "День" за виявлення дезінформації в повідомленні "Рух-пресу", де говорилося про вступ до НРУ відомого актора Богдана Ступки. До "Рух-пресу" це повідомлення потрапило від Миколи Кунцевича, якого виключили з Руху 1991 року. Працівники "Рух-пресу", не перевіривши достовірності інформації, розповсюдили її через засоби масової інформації - пояснив В. Чорновіл.

"У мене чудові стосунки з паном Ступкою, але, наскільки мені відомо, він не збирався вступати до Руху", - зазначив В. Чорновіл у розмові з кореспондентом "Дня". За його словами, це - диверсія проти організації в контексті майбутніх парламентських виборів. В. Чорновіл уважає, що ця робота - справа рук КДБ, яке, на його думку, "нікуди не поділося, а навпаки останнім часом розгорнуло активну діяльність". Пан Чорновіл припускає існування "координаційного центру КДБ".

На прес-конференції голова Руху навів інші факти фальшивок, які дискредитують партію. Наприклад, "лист В. Чорновола до голови Національного фронту Франції Жан-Марі Ле Пена" із пропозицією співпраці. У листі викладено проект етнічної консолідації Руху, суть якої зводиться до того, що партія пропонує "переселити" всіх росіян в Україні на терени Донеччини та охороняти їх одним загоном імені Степана Бандери, а євреїв та осіб інших національностей Рух нібито пропонує переселити в дельту Дунаю під охороною двох загонів ім. С. Бандери.

В'ячеслав Чорновіл заявив, що Рух підготував листа до Служби безпеки України з проханням виявити джерела дезінформації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати