Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто з Григоріїв не правий?

19 червня, 00:00

Днями Генпрокуратура повинна дати відповідь на депутатське звернення 45 народних депутатів. Принаймні згідно із законом депутатське звернення мають розглянути посадові особи, яким воно адресоване, протягом десяти днів з моменту одержання і надіслати відповідь не пізніше, як на другий день після розгляду.

А розпочалося все з того, що 21 квітня Григорій Ворсинов вніс до парламенту подання щодо притягнення Григорія Омельченка до кримінальної відповідальності. У відповідь 45 народних обранців звернулися до заступника Генпрокурора В.Щоткіна зі своїм депутатським зверненням. У ньому вказується, що прокурорське подання містить безпідставні і надумані Г.Ворсиновим звинувачення стосовно Г.Омельченка. А ряд його положень грубо порушує норми Конституції, Криміналього кодексу. Зокрема, обранці вважають, що Г.Ворсинов вніс в офіційний документ неправдиві дані. А це, згідно зі ст. 172 Кримінального кодексу, вже ознаки злочину.

Сам же Генпрокурор так не вважає. Нещодавно він заявив, що його дії правомірні, оскільки ніхто не має права мішатися в діяльність працівників прокуратури, органів МВС та СБУ. Що стосується депутатського звернення, то Г.Ворсинов "його вивчить і дасть відповідь".

Незважаючи ні на що, дальший розвиток подій має бути цікавим: Генпрокурор і народні депутати звинувачують одне одного практично у скоєнні однакових злочинів! Хто з них правий? Відповіді на це питання, можливо, доведеться ще почекати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати