Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто винен у зірванні передплатної кампанії?

10 червня, 00:00

Питань на порядку денному під час зустрічі представників регіональних ЗМІ з міністром інформації Зіновієм Куликом, представником Мінзв`язку Віктором Колесниченком, заступником міністра фінансів Володимиром Матвійчуком, що відбулося вчора в Києві, було декілька. Але найголовнішим виявилось тільки одне: організація поширення, передплата та державна підтримка ЗМІ. Зокрема, учасники зустрічі хотіли з перших вуст дізнатись: хто ж винен у зриві нинішньої передплатної кампанії?

Віктор Колесниченко наводив уже відомі аргументи: на його думку, запізніла поява Указу Президента "Про державну підтримку ЗМІ", а також відповідної постанови Кабміну, затвердженої прем`єр-міністром тільки 28 травня, не дозволила розпочати раніше передплатну кампанію. Оскільки Мінзв`язок не знав ні чисельності "пільговиків", ні розмірів тарифів і под.

Думка ж З.Кулика з цього приводу була однозначною: "Президент тут ні до чого". Згідно Конституції, він не має права встановлювати ні тарифи, ні пільги. Не визначає їх і Кабмін. Останній в особі Мінінформації тільки визначає перелік газет, що "потребують економічної підтримки". А допомога надається згідно з існуючим законодавством. До речі, чисельність "щасливчиків", не така вже й велика, тим більше, що "сам перелік газет, які будуть отримувати економічну допомогу", за словами З.Кулика, змінюватиметься щоквартально.

Тоді у розпачі представники Мінзв`язку почали пояснювати, що вони і так зазнають "утисків" від податкових інспекцій (ті безжалісно знімають ПДВ, хоча М.Азаров, голова ДПІ, пообіцяв цього не робити). До того ж, розпочни вони раніше передплатну кампанію без урядової постанови - не уникнути штрафів і з боку Антимонопольного комітету.

Як бачимо, "чим далі в ліс, тим більше дров". Але факт залишається фактом: передплатна кампанія на друге півріччя зірвана, редакції більшості газет зазнали збитків. Винних немає?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати