Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

27 лютого, 00:00
Short News КОРОТКО / Україна Уряд намагається попередити шахтарські страйки Як стало відомо, сьогодні має відбутися зустріч прем'єр-міністра Павла Лазаренка з представниками профспілки працівників вугільної промисловості України (ППВП). За попередньою інформацією, йтиметься про виконання досягнутих 5 лютого угод про надання урядом шахтарям 280 млн. грн. до кінця березня.
За попередніми даними, Мінвуглепром надав 26 млн. грн., згідно з графіком погашення заборгованості по заробітній платі. Проте, певний оптимізм, що з'явився після рішень Кабміну не підтримується Незалежною профспілкою гірняків України. Як зазначили її представники в розмові з кореспондентом "Дня", середня заборгованість по зарплаті на підприємствах вугільної промисловості становить 3,5-4 місяці й досі не існувало ніяких реальних шляхів розв'язання проблеми. Тож НПГУ вирішила розпочати в другій половині березня нову хвилю страйків. У такій ситуації дії уряду - переговори з "офіційною" ППВП багатьма розглядаються як спроба нівелювати результати майбутнього страйку. Міністри оброни України та Росії зустрінуться в Об'єднаних Арабських Еміратах Міністри оборони України та Росії мають намір зустрітися найближчим часом для обговорення проблеми розподілу Чорноморського флоту. Про це повідомив учора керівник українського оборонного відомства генерал-полковник Олександр Кузьмук. Домовленість про зустріч ініційовано російською стороною - під час телефонної розмови між Олександром Кузьмуком та Ігорем Родіоновим, яка відбулась минулої суботи. "Головна мета зустрічі - ще раз обговорити стан справ з розподілом Чорноморського флоту і підготувати пропозиції для президентів країн",- сказав Олександр Кузьмук.
Про точну дату зустрічі поки що невідомо. За словами Олександра Кузьмука, його переговори з Ігорем Родіоновим можливо відбудуться в Абу-Дабі, де проходитиме міжнародна виставка озброєнь та військової техніки "Айдекс-97". Виставка починається 16 березня. Знято з посади заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Розпорядженням Президента України Леоніда Кучми від 25 лютого знято з посади заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Миколу Кравціва через неналежне виконання ним службових обов'язків та серйозні недоліки в роботі. Про це повідомили агентство УНІАН у президентській прес-службі.
Указ про звільнення М. Кравціва підписано після того, як Кабінет міністрів на засіданні 21 лютого ухвалив рішення просити президента про вжиття "організаційних заходів" щодо керівництва Івано-Франківської облдержадміністрації. Чутки навколо крадіжки продуктів виявилися для Президента перебільшеними Автомобіль автопідприємства при Адміністрації Президента, що привіз продукти для Леоніда Кучми, який відпочиває в Трускавці, було пограбовано. У ніч з 16 на 17 лютого. Як повідомили репортера "Дня" Миколу САВЕЛЬЄВА в службі кримінальному розшуку Львівської області, злочин кваліфіковано як звичайну крадіжку. Коли водій машини "ЗІЛ" (рефрежиратор) 15 лютого привіз продукти до санаторію "Кришталевий палац", розвантажився і пішов спати, він ще не здогадувався, що зранку не дорахується в салоні власної магнітоли і сумки з продуктами. На момент крадіжки провізії та аудіотехніки Президента в Трускавці ще не було. Футбольну команду Бобринця названо на честь Юлії Тимошенко Ім'я народного депутата України Юлії Тимошенко віднині носитиме футбольна команда міста Бобринець Кіровоградської області: місцевий "Новатор" почне називатися "Юлія-Новатор". У Бобринці президент корпорації "Єдині Енергетичні Системи України" обиралася в члени українського парламенту. Очевидно, місцеві футболісти розраховують, що ім'я щасливої бізнесвумен і політика Ю. Тимошенко допоможе їм піднятися в турнірній таблиці обласного чемпіонату. Затриманий, озброєний до зубів, виявився психічно хворим Уранці 26 лютого начальник УМВС у Хмельницькому полковник міліції Петро Сарело, їдучи службовим автомобілем на роботу, разом із водієм затримали невідомого чоловіка, який був увесь у пір'ї, тримав закривавлену сокиру в руках. Коли в нього вилучили сокиру, він заявив, що має ще й гранату з висмикнутою чекою. Викликані на місце події оперативники допомогли своєму начальникові вилучити й "гранату", що насправді виявилася саморобним вибуховим пристроєм. Затриманого 29-річного Іванова було доставлено до чергової частини міліції, де з'ясувалося, що Іванов - психічно хворий. Напередодні у нього з'явилася маніакальна ідея, що він повинен убити сатану, уособленого в якомусь 16-річному хлопцеві. Озброєний до зубів маніяк і пройшов зі свого села Іванківці через увесь Хмельницький у пошуках "сатани", повідомляє кореспондент "Дня" Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати