Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

08 квітня, 00:00
Short News КОРОТКО / Україна Україна спостерігає, як діє Рух Неприєднання Учора в Нью-Делі розпочалася 12-а конференція країн - членів Руху Неприєднання. Уперше в конференції організації, що об'єднує 114 країн світу, бере участь делегація України на чолі з міністром закордонних справ Геннадієм Удовенком. Україна у вересні 1996 року отримала статус спостерігача в Русі Неприєднання і тоді стала 13-м спостерігачем в організації. Набуття нею цього статусу, як офіційно заявляв МЗС України, відкриває широкі перспективи для розвитку співпраці з країнами Руху в плані ядерного роззброєння, попередження конфліктів, боротьби зі злочинністю.
У ході конференції в Нью-Делі заплановано зустрічі Г. Удовенка з міністрами закордонних справ Індії, Малайзії, Пакистану, Марокко, Саудівської Аравії, Індонезії, Камеруну. Робота конференції Руху Неприєднання завершиться 9 квітня. Тактичні навчання українських і турецьких моряків Тактичні навчання в північно-західній частині Чорного моря, неподалік від Одеси, провели 7 квітня українські і турецькі військові моряки. Як уточнив в інтерв'ю кореспондентові "Дня" Михайлові АКСАНЮКУ представник штабу Західного морського району ВМС України Валерій Білецький, "мета навчань, здійснюваних у рамках програми "Партнерство заради миру", в яких беруть участь есмінець та фрегати, - це відпрацювання взаємодії кораблів при боротьбі з повітряними, надводними та підводними ворожими об'єктами". По завершенню навчань, за словами Валерія Білецького, загін турецьких кораблів, що здійснив 3-денний дружній візит до Одеси, братиме участь у військово-морських навчаннях "Морська зірка-97" спільно з румунськими та болгарськими військовими моряками. Можливо, передвиборний штаб Президента міститиметься в Інституті соціології За неофіційною інформацією, у приміщенні Інституту соціології НАН (вулиця Шовковична, 12) ніби-то планується розмістити передвиборний штаб Леоніда Кучми на президентських виборах. Директор Інституту Валерій Ворона заявив кореспондентові "Дня", що нічого певного він не знає, але зазначив, що у приміщенні інституту останнім часом мовчки ходять працівники Кабміну та адміністрації Президента, роздивляються, міряють, щось розплановують. За словами В. Ворони, з кінця 1994 року за наполяганням уряду Інститут передав в оренду 345 квадратних метрів під приймальню адміністрації Президента. Інцидент на ЧАЕС Найнеприємніша подія кінця минулого тижня сталася на Чорнобильській АЕС. За повідомленням УНІАН, на 3-му енергоблоці під час перезавантаження палива сталося порушення, через яке певний час не можна було продовжувати завантаження палива, а також герметизувати канал. Персонал станції діяв належним чином, і порушення було ліквідовано. На радіаційну обстановку подія не вплинула. У найближчі три місяці Україна одержить 52 кораблі зі складу ЧФ Вчора під час переговорів командування ВМС України та ЧФ РФ було погоджено план-графік передачі кораблів ЧФ до складу українських ВМС. Як повідомив учора на прес-конференції командувач ВМС України контр-адмірал Михайло Єжель, Україні буде передано 52 корабля та судна, а також підводний човен. Кораблі поки що, до вирішення питання про базування ВМС України у Севастополі, будуть дислокуватись у Донузлаві та Феодосії. Процес передачі, за словами контр-адмірала, триватиме біля трьох місяців.
Також Україна була запрошена до участі у зборі - поході Чорноморського флоту Росії, яке планується здійснити з 15 по 25 квітня. За словами Михайла Єжеля, це є ознакою покращання взаємин двох флотів. Українські ВМС у зборі - поході будуть представлені 2 - 3 кораблями. Вибух у Чапаєвській дивізії Полтавська область. Два саморобних вибухових пристрої кинуті невідомими рано-вранці 4 квітня у вікна квартири недавно призначеного командира 25-ої дивізії імені Чапаєва (квартира на 2-му поверсі). Полковник Олександр Горобець та його дружина, які були в приміщенні, не постраждали.
Порушено кримінальну справу за ознаками хуліганства. Вибухові пристрої виготовлені з обрізків металевих труб діаметром 30 та завдовжки 175 мм і начинені порохом. Одна з версій розслідування - помста командиру дивізії, котрий почав наводити належний порядок у дивізії і нажив собі недоброзичливців.
Зважаючи на НП, яка трапилася раніше цього випадку, у наведенні порядку дивізія мала потребу. Напередодні там же, в Лубнах, було вбито 24-річного прапорщика тієї ж дивізії Юрія Прядунця. Незадовго перед тим, як було знайдено труп прапорщика, він відпочивав у кафе "Корчма", де між відвідувачами виникла суперечка, котра переросла в бійку. Прапорщик дістав пістолета ТТ, якого в нього відібрали. Після цього військовослужбовець дістав інший пістолет - ПМ, вистрелив у повітря і в землю, а третьою кулею поранив лубенчанина Павла Ровного.
Як з'ясувало розслідування, обидва пістолети прапорщик привіз із Нагірного Карабаху. За попередніми даними, прапорщика застрелили з його ж пістолета ПМ, пістолет зник. Поруч із трупом було знайдено третій пістолет ТТ, який також належав прапорщику...
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати