Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У десятках міст США запроваджено комендантську годину

01 червня, 18:12

У США через масштабні заворушення, що не вщухають уже шосту добу поспіль, щонайменше в 40 американських містах, в тому числі і у Вашингтоні, станом на вечір неділі (за місцевим часом), 31 травня, запроваджено комендантську годину на темну пору доби, повідомляє телеканал CNN.

Ці обмежувальні заходи зачепили загалом 10 млн. людей. А влада штату Аризона оголосила комендантську годину на нічний час аж до 8 червня. Аби не допустити поширення безладів, щонайменше 15 з 50 штатів США, а також столичний округ Колумбія мобілізували Національну гвардію.

Як повідомляє CNN, тисячі людей вийшли на вулиці Нью-Йорка. У кількох американських мегаполісах та в низці менших міст акції протесту місцями переростали в насильство й сутички з поліцією. На поширених ЗМІ кадрах видно, як під час заворушень мітингарі підпалювали автомобілі в Бостоні та скоювали акти мародерства у Філадельфії.

Акції протесту проти насильства поліції відбулися й у столиці США Вашингтоні. Ввечері 31 травня перед Білим домом знову зібралися демонстранти. Тут теж не обійшлося без сутичок з поліцією. Демонстранти скандували «Немає миру без справедливості», повідомляє репортер інформагенції dpa. Під час протестів у Вашингтоні та інших містах мітингарі несли плакати з написом «Я не можу дихати» — слова померлого афроамериканця Джоржа Флойда при затриманні його поліцією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати