Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Опозиція блокує будівлю парламенту Грузії

19 листопада, 10:09
ФОТО РЕЙТЕР

Учасники акції протесту в Тбілісі, які заблокували напередодні всі входи до парламенту, вчора вранці не впустили депутатів у будівлю, інформує агенція «Інтерфакс». Десятки опозиціонерів з криками і образливими вигуками оточували депутатів, які намагалися увійти до парламенту. «Я сьогодні прийшов на роботу, а мене не впускають. Це відверте насильство, хоча опозиціонери заявляють, що їхній протест мирний», — сказав журналістам депутат Реваз Арвеладзе.

Протест опозиції з вимогою розпуску парламенту і призначення дострокових виборів почався напередодні. Близько 200 опозиціонерів провели ніч в наметах біля будівлі парламенту, заблокувавши всі входи і перекривши сусідні вулиці барикадами з будівельного сміття і мішків з піском. «Закликаю парламентаріїв, щоб уникнути інцидентів сьогодні утриматися від виходу на роботу. В опозиції є конкретний план дій, який не виходить за межі закону і Конституції», — заявив лідер опозиційної партії «Нова Грузія» Георгій Вашадзе.

Він повідомив, що мітинг опозиції біля будівлі парламенту продовжиться до виконання вимог щодо відставки уряду і призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою. Раніше посольство США і представництво Євросоюзу в Тбілісі у зв’язку з акціями протесту, які відбуваються в Грузії,  закликали владу республіки і опозицію до діалогу і дотримання закону і конституції.

Нагадаємо, що протести почалися після того, як 14 листопада парламент Грузії не підтримав законопроєкт про проведення 2020 року виборів за пропорційною системою з нульовим виборчим бар’єром. Улітку цього року правляча партія «Грузинська мрія» під тиском протестів обіцяла відмовитися від парламентських виборів за мажоритарною системою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати