Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Черчіль під захистом поліції

30 червня, 20:16

У Лондоні запровадили чергування поліції біля історичних пам’ятників і зокрема, зображеного на фото пам’ятника колишньому британському прем’єрміністру Вінстону Черчиллю, який зіграв велику роль у перемозі над фашизмом і критично ставився до сталінського режиму.

Нагадаємо, що цей пам’ятник, як і багато інших зокрема і Колумбу постраждали від рук вандалів в ході демонстрацій на підтримку руху «Життя чорних має значення», які пройшли у всьому світі.

Проти знесення пам’ятника Вінстону Черчиллю виступив нинішній британський прем’єр Борис Джонсон. За словами Джонсона, знищення історичних пам’яток може прирівнюватися до спроби оббрехати минуле Британії та піддати його цензурі. «Так, Черчілль іноді висловлював думки, які є неприйнятними для нас сьогодні, але він був героєм, і він цілком заслуговує свого меморіалу. Статуї в наших містах були встановлені попередніми поколіннями. У них були інші точки зору, інше розуміння добра і зла. Але ці статуї вчать нас нашого минулого з усіма його недоліками. Руйнувати їх — значить брехати про нашу історію і збіднювати освіту майбутніх поколінь», — зазначив глава британського уряду написав на своїй сторінці в Twitter.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати