Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

24 березня, 12:25

22 березня 2017 року. Берлін. Франк-Вальтер Штайнмаєр на спільній сесії обох палат парламенту склав присягу президента Федеративної Республіки Німеччина. Він виголосив промову, в якій закликав захищати і цінувати демократію в Німеччині та застеріг від «простих відповідей» правопопулістів. На думку експертів, новий президент Німеччини, який раніше багато років обіймав посаду шефа німецької дипломатії, «може стати своєрідним посередником (необов’язково публічним) між Німеччиною і Росією щодо України загалом та врегулювання конфлікту на Донбасі зокрема».

23 березня 2017 року. Київ. У центрі столиці України біля готелю Premier Palace було вбито колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова. Восени 2016 року Вороненков виїхав із Росії, а в грудні 2016 року отримав українське громадянство.

22 березня 2017 року. Брюссель. Король Бельгії Філіпп і королева Матильда на станції метро Маальбек спілкуються із родинами загиблих і постраждалих внаслідок терактів, що сталися в Брюсселі рік тому. Тоді внаслідок вибухів, що  пролунали  в аеропорту Завентем і на станції метро Маальбек, загинуло 32 людини, 300 зазнали поранення. На день перших роковин терактів у бельгійській столиці відкрили два монументи: в аеропорту та поруч із інституціями ЄС.

22 березня 2017 року. Єрусалим. У столиці Ізраїлю урочисто відкрили для відвідувачів храм Гробу Господнього після проведення в ньому реставраційних робіт, які відбулися вперше за 200 років, тривали 9 місяців і коштували 3,7 млн доларів. Гробницю спорудили 1810 року над місцем, де, як вважається, був похований Ісус Христос. Після реставрації в споруді встановили спеціальне віконце, через яке відвідувачі можуть побачити камені на могилі Христа.

21 березня 2017 року. Вашингтон. Президент США Дональд Трамп у присутності астронавтів, а також сенаторів від Республіканської партії Теда Круза і Марко Рубіо підписав законопроект щодо фінансування Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) на 19,5 млрд доларів. Ці кошти дозволять науковцям почати додаткові дослідження з освоєння Марса. Подібний законопроект щодо НАСА було підписано вперше за сім років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати