Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

31 липня, 14:26

27 липня 2020 року. Антверпен, Бельгія. На вулиці височіє знак, на якому написано, що «носіння масок є обов’язковим». Бельгійська провінція Антверпен запровадила комендантську годину з 23:30 до 6:00, щоб обмежити поширення коронавірусу. У ці години дозволений вихід з дому тільки з вагомих причин. Кафе і ресторани повинні бути закриті до 23.00. Маски для обличчя обов’язкові в громадських місцях весь час, окрім як під час їжі або пиття. Командні види спорту заборонені, за винятком дітей до 18 років. Ці заходи будуть діяти не менше чотирьох тижнів. Поліція Антверпена закрила 34 бари і ресторани на вихідних після 550 вибіркових перевірок. У більшості випадків було встановлено, що персонал не носив маски.

29 липня 2020 року. Софія. У Болгарії продовжились протести з вимогами відставки прем’єр-міністра Бойко Борисова. Під час демонстрацій активісти закидали резиденцію глави болгарського уряду фальшивими банкнотами номіналом у 500 євро із зображенням Борисова. Протести почалися після того, як 9 липня силовики провели обшук в адміністрації президента.

29 липня 2020 року. Мис Канаверал, шт. Флорида, США. В космічному центрі імені Кеннеді представили копію марсохода Mars 2020 Perseverance Rover, який разом з геліокоптером Ingenuity 30-ого липня буде запущено в космос ракетоносієм Atlas V. Обидва апарати мають сісти на Червону планету в лютому наступного року.

28 липня 2020 року. Портленд, шт.Орегон, США. У місті Портленд тривають 60 днів протести з вимогами припинити поліцейську жорстокість та дискримінацію за кольором шкіри у США. Проти демонстрантів силовики застосовували сльозогінний газ та світлошумові гранати, щоб розігнати мітингувальників. На фото протестувальники тримають постер з написом «виконання наказів не врятувало нацистів».

28 липня 2020 року. Бістон, Велика Британія. Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розмовляє з власником майстерні Cycle Lounge з ремонту велосипедів Родні Роузом. Темою розмови став оголошений урядом новий план заохочення британців сісти на велосипеди. Цей план передбачає виділення 2 млрд фунтів стерлінгів для створення тисяч кілометрів велодоріжок, перегляд стандартів велоінфраструктури, доступні кожному програми навчання, розширення доступу до електровелосипедів, а також придбання велосипедів за рецептами лікарів загальної практики. Крім того, власникам старих велосипедів будуть надані ваучери в розмірі 50 фунтів (близько 55 євро) на ремонт свого транспорту

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати