Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

24 липня, 10:21

22 липня 2020 року. Кейп Таун. ПАР. Працівники ресторанів організували демонстрації по всій країні, простетуючи проти обмежень, до яких вдався уряд у боротьбі проти пандемії коронавірусу. Повторне введення південноафриканським урядом заборони на продаж алкоголю та нічної комендантської години матиме негативний економічний вплив на індустрію гостинності. У ПАР зафіксовано 381798 випадків коронавірусу і від цього захворювання померло 5368 людей.

22 липня 2020 року. Під час візиту до замку Чамбор президент Франції Еммануель Макрон приєднався до гри у футбол з підлітками, які беруть участь у «навчальних канікулах» у літньому таборі. У Шамбор майже 300 молодих людей беруть участь у заходах, зокрема, спрямованих на сприяння професійному навчанню та поверненню до зайнятості за такими програмами, як «Pass’Sport pour emploi» або «Cuisine mode emploi(s)», яку було створено за підтримки шеф-кухаря Тьєррі Маркса.

21 липня 2020 року. Портланд, шт. Орегон. США. Дії озброєних представників федеральних правоохоронних відомств щодо протестувальників в американському місті Портленд викликали критику влади штату Орегон. Сенатор-демократ від Орегона Джеффрі Мерклі і його колега Рональд Уайден, а також члени Палати представників Конгресу США Ерл Блуменауер і Сюзанна Бонамічі закликали негайно вивести агентів за межі штату. Чиновники звинуватили адміністрацію президента Дональда Трампа в зловживанні владою. За даними поліції Портленда, федеральні агенти застосували сльозогінний газ для розгону демонстрантів. Ситуація переросла в зіткнення сторін. Мер міста Тед Уілер назвав те, що відбувається, «нападом на нашу демократію». На фото федеральний агент штовхає матір під час демонстрації протесту проти присутності представників федеральних правоохоронних відомств і расової нерівності.

22 липня 2020 року. Берлін. Активісти Грінпіс проносять плакати з написами проти експорту зброї Німеччини до США на територію Федерального міністерства економіки. Таким чином вони висловлюють протест проти жорстокості поліції та расової нерівності після смерті у відділку поліції міста Міннеаполісу Джорджа Флойда. За перші чотири місяці 2020 року німецький експорт зброї зріс на 40% ($561 млн) порівняно з аналогічним періодом минулого року. Незважаючи на те, що значна частина зброї надходить до членів Організації Північноатлантичного договору, багато зброї також йде у так звані треті країни. Точна сума станом на 2020 рік залишається в секреті, повідомляє (watchjerusalem.co.il).

21 липня 2020 року. Нью-Касл,тшт. Делавер, США.  Ексвіцепрезидент Джозеф Р. Байден оголосив важливу пропозицію з інвестування 775 млрд доларів у програми догляду за маленькими дітьми, старшими дорослими та членами сім’ї з обмеженими можливостями. Його кампанія сподівається, що цей крок набуде особливого резонансу, враховуючи такі потреби у піклування мільйонів американських сімей під час пандемії коронавірусу. Це була вже третя з чотирьох запланованих економічних пропозицій Байдена, яку він виклав у промові біля свого будинку в штаті Делавер.  «Якщо ми справді хочемо винагородити роботу в цій країні, ми повинні полегшити фінансовий тягар піклування, яку несуть сім’ї», — наголосив Байден у своїй промові.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати