Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

17 липня, 13:40

15 липня 2020 року. Токіо. Губернатор Токіо Юріко Коіке продемонструвала на пресконференції банер з написом «Обережно, тут поширюється інфекція».  У Японії зафіксували максимальний з кінця квітня приріст випадків коронавірусу — 449 заражень. Найбільше заражень підтвердилося в Токіо — 165. Міська влада оголосила про максимальний, четвертий, рівень загрози. Імовірно, зростання заражень пов’язане з розширенням охоплення тестування. Останнім часом дедалі частіше коронавірус підтверджується у молодих людей — віком від 20 до 30 років. Всього в Японії захворіли понад 22 тис., одужали приблизно 18 тис., померли 982 пацієнти.

15 липня 2020 року. Софія. Протести, які тривають тиждень, з вимогами відставки консервативного голови Ради міністрів Болгарії Бойко Борисова переросли в Софії в зіткнення з поліцією. Як повідомив на спеціальному брифінгу заступник керівника столичного департаменту поліції Антон Златаном, в результаті сутичок в місті були поранені двоє поліцейських і один демонстрант. Шість мітингувальників затримані. Порушники правопорядку громили вітрини магазинів і кидали в правоохоронців пляшки з легкозаймистою рідиною і червоною фарбою, додав Златаном.

15 липня 2020 року. Мінськ. Люди стоять у черзі біля Центральної виборчої комісії Білорусі, щоб подати скаргу на рішення цього органу відмовити в реєстрації Віктора Бабарико і Велерія Церкало кандидатами на президентські вибори, що відбудуться 9 серпня. У містах Білорусі на стихійних акціях на підтримку незареєстрованих кандидатами у президенти Віктора Бабарика та Валерія Цепкала напередодні у вівторок було затримано орієнтовно 260 осіб.

15 липня 2020 року. Брістоль. Велика Британія. Активістка руху «Життя чорношкірих має значення» Джен Рейд стоїть перед своєю скульптурою під назвою «На хвилі сили», яку було створено Марком Куінном. Раніше на цьому постаменті стояла статуя работоргівця Едварда Колстона, яку було знесено під час демонстрації у Великій Британії 7-ого липня.  Куінн пояснив, що Рейд, ставши на п’єдестал і піднявши руку, створила собі пам’ятник, а йому залишилось лише втілити цю ідею.

15 липня 2020 року. Вашингтон. Держсекретар США Майк Помпео на брифінгу в держдепартаменті пригрозив новими санкціями учасникам проєкту з будівництва газопроводу «Північний потік-2» з Росії до Німеччини. За його словами, учасники проєкту підпадуть під закон CAATSA «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» від 2017 року. «Це ясне попередження підприємствам: виходьте з проеєкту або ризикуйте отримати неприємні наслідки», — сказав Помпео. Він уточнив, що додаткові санкції торкнуться не тільки «Північного потоку-2», а й частини проєкту «Турецький потік». США і в минулому намагалися за допомогою санкцій зірвати будівництво «Північного потоку-2». Через це спорудження нового газопроводу довелося призупинити.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати