Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

10 липня, 11:48

8 липня 2020 року. Брюссель. Канцлер Німеччини Ангела Меркель залишає будівлю Європейського парламенту після виступу, в якому вона назвала п’ять основних тем, які будуть у фокусі під час головування Німеччини у Раді Євросоюзу. «Це дотримання основних прав людини, єдність, захист клімату, цифровізація і відповідальність у світі», — наголосила Меркель. За її словами, збереження основних прав, таких як свобода слова, рівноправ’я і релігійне розмаїття, є необхідними, адже вони є тим фундаментом, на якому базується Європа. Згадуючи про обмеження свобод під час пандемії коронавірусу, вона зазначила, що якщо вони і можуть бути обмеженими, то лише за вагомих причин і тільки в дуже короткотерміновій перспективі. Водночас вона зауважила, що «пандемія ніколи не повинна бути приводом для скасування демократичних принципів».

8 липня 2020 року. Памплона, Іспанія. Турист позує для фото перед таксидермічними биками біля сувенірного магазину «El panuelico de Hemingway» на вулиці Естафета, оскільки фестиваль Сан-Фермін було скасовано через спалах коронавірусної хвороби (COVID-19) у Памплоні. Окрім того, влада кількох регіонів Іспанії закрила понад 80 популярних пляжів через неможливість дотримування на них соціальної дистанції та побоювання щодо поширення коронавірусу в країні. В Іспанії на сьогодні зафіксовано 299593 підтверджених випадків COVID-19 та 28396 летальних випадків унаслідок недуги.

8 липня 2020 року. Лондон. Фермери влаштували протест біля Вестмінстеру з вимогами до уряду Бориса Джонсона «не руйнувати британську галузь сільського господарства світового класу шляхом укладання дешевих угод про торгівлю продовольством». Десяток тракторів, Land Rovers та позашляховиків приєдналися до захисту прав тварин та екологічних агітаторів щодо проведення демонстрацій з дотриманням вимог соціального дистанціювання, під’їхавши до парламенту. Протест був організований агітаційною групою Save British Farming (SBF), яка планує влітку проводити заходи, спрямовані на те, щоб «врятувати Великобританію від хлорованої курятини та горіхової яловичини в США».

8 липня 2020 року. Париж. Працівники компанія Nokia влаштували демонстрацію в центрі міста поблизу Національних зборів Франції, протестуючи проти оголошеного скорочення 1233 робочих місць. Деякі з маніфестантів несуть плакати з написом «Зайнятість є важливою», а також «Ми створюємо 5G».

8 липня 2020 року. Нью-Йорк. Президенти США і Мексики Дональд Трамп і Андрес Мануель Лопес Обрадор підписали спільну декларацію, в якій угоду USMCA названо «ідеальним інструментом для забезпечення економічної стійкості і зміцнення впевненості наших країн» в цьому партнерстві, яке «є критично важливим для відновлення» економіки обох держав, які постраждали від епідемії коронавірусу. За даними Університету медицини імені Джона Гопкінса, в Сполучених Штатах зафіксовано 3117559 випадків захворювання на COVID-19. Причому 134175 людей померли, 936 476 пацієнтів одужали.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати