Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

100-річчя святині Мейдзі

У Японії по-особливому вшанували імператора, що модернізував країну
28 жовтня, 18:18

Імператор Мейдзі, що правив Японією з 1867 року до своєї смерті у 1912-му, став провідником модернізації та вестернізації Японії, перетворивши її на передову унітарну централізовану індустріальну державу, вважається «батьком» Японської імперії і вшановується як синтоїстське божество. Імператор мав величезний авторитет у суспільстві за свого життя, тож по смерті його та його дружини імператриці Шьокен, за ініціативи громадян країни, уряд розпорядився створити державну святиню. Урочисте відкриття Храма Мейдзі в Токіо (куди саме Мейдзі переніс столицю країни) відбулося 1920 року, тож йому цьогоріч виповнюється 100 років.

До речі, лля облаштування території Храма було використано 120 тисяч дерев і кущів 365 різних видів, які зібрали з усієї Японії. Садівницькими роботами займалися юнацькі добровольчі загони з усіх японських префектур. У квітні 1945 року Храм Мейдзі було зруйновано під час Другої світової війни, але вже 1958 року вся територія була відреставрована і відкрита для вільного відвідування.

Святкування важливої річниці супроводжується багатьма заходами, зокрема і представленням експонатів, що пояснюють історію та традиції святині та життя імператора Мейдзі, повідомляє allabout-japan.com.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати