Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вони про нас

30 травня, 00:00
Підготувала Наталя ВІКУЛІНА, «День»  «Увесь пострадянський простір донині розглядається Росією як виняткова зона інтересів. Усе, що може заважати впливові в тому регіоні, розглядається Росією як акт ворожнечі. Очевидно, це стосується й політики Польщі стосовно України, Білорусі, країн Балтії і, в майбутньому, майже всіх країн, які утворилися після розвалу Радянського Союзу. Представляючи сейму основні напрямки польської зовнішньої політики, міністр Геремек сказав, що серед основних правил дипломатичної стратегії країни на Сході — «добрі, не обумовлені нічим відносини з Росією й стратегічне партнерство з Україною». Другу частину фрази має бути сприйнято в Москві як виклик...»
«Поліш Ньюз Бюлітін», 26 травня

 «Священик Ордену єзуїтів, віце-ректор Єпископального Східного інституту Роберт Тафт щойно прилетів зі США, де у Вашингтоні кількома днями раніше на церемонії Української Католицької семінарії Святого Йосафата Митрополит Української греко-католицької церкви у Сполучених Штатах присудив йому титул Архимандрита — за визнання його діяльності на користь церков на Сході Європи. За візантійською традицією, відзнаку присуджують тільки релігійним чинам, що дали обітницю безшлюбності. Нині її було присуджено... за захист українських та інших східноєвропейських католиків — у похмурі дні комуністичних переслідувань, коли священиків ув’язнювали й церковне майно конфісковували, і в пізніші часи, коли він допомагав відновлювати Львівську теологічну академію, яку 1944 року совєтами було заборонено».
«Провіднс Джорнел Бюлітін», 23 травня

 «Стоматологічне крісло в клініці Нижньої Ореанди не виглядає історичним, але Сергій Малишев запевняє відвідувачів, що це так: «Тут робили зуби Брежнєву...». Аж до розвалу Радянського Союзу наприкінці 1991 року керівництво (клініки. — Ред.) звинувачували в забезпеченні партійної еліти найкращим, наскільки це було можливо, медичним доглядом. На імпорт найостаннішої медичної технології — починаючи від стоматологічних крісел до ультрафіолетових діагностичних машин — гроші не виділялися. Партія і Четверте управління нині є історією, однак мережа елітних медичних установ, які вони побудували у всьому колишньому Радянському Союзі, існує. Двері цих клінік відкрито для всіх, хто бажає сплатити гроші... Середні ж громадяни в Україні і в Росії досі вимушені відвідувати установи нездорової системи охорони здоров’я, які відомі своїми довгими чергами й нездатністю платити лікарям пристойну платню...»
«Даллас Морнінг Ньюс», 23 травня
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати