Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вежі оборони української мови

16 травня нагородили переможців XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
18 травня, 10:21
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Школярі всіх класів, починаючи з третього, учні професійно-технічних училищ, студенти, представники навчальних закладів Міністерства оборони України — усі, хто успішно позмагався у мовному марафоні — отримали дипломи, грошові премії та цінні призи на сцені Національного театру імені Івана Франка. Відомий письменник і видавець Іван Малкович під час церемонії звернувся до призерів: «Я уявляю, як ви роз’їдетеся по Україні, ніби вежі оборони української мови, така дзвіничка в один дзвін. Я хотів би, щоб дзвін вашого серця дзвенів чисто і модерно, щоб на вас хотіли рівнятися, щоб ви запалювали інших».

Вікторія Бондар, переможниця з Одещини (південь України цього року має численних представників на церемонії) поділилася з «Днем»: «Мені дуже подобається наша мова, тому люблю брати участь у конкурсах української мови. Цей був дуже теплим і відкритим, мені було приємно взяти у ньому участь». На запитання, чи вистачає дівчині української навколо, вона відповіла, що хоч російської мови багато, проте має знайомих, котрі спілкуються українською, і це дуже приємно. Ще одна фіналістка, Дарина Янчук, зазначила: «Дуже приємно, що разом зі мною у цьому конкурсі брали участь діти з таких далеких куточків світу, як Канада та Австралія».

На церемонії був представник уряду, котрий привітав переможців від імені Президента України, прем’єр-міністра, міністра освіти. Також виступали меценати — народні депутати, представники компаній тощо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати