Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уточнення

20 березня, 12:00

23 лютого 2018 року у «Дні» вийшов матеріал Наталії Павлишин, Ірини Ключковської, Андрія Яціва «Маємо стати одним цілим», у якому автори назвали посаду співрозмовниці Лесі Шимко як «засновниця Канадсько-українського парламентського центру, голова Ліги Українок Канади, магістр політичних наук». Також у статті зазначалося, що Юрій Шимко, батько пані Лесі, який «очолював Світовий Конґрес Вільних Українців (1988—1993), є президентом Ради українських державницьких організацій світу».

12 березня в редакцію надійшов лист за підписом голови КУ ЛУокК Оксани Кузишин та голови КУ ЛУК Романа Медика, у якому вони повідомляють і просять внести уточнення:

«1. На Крайовому з’їзді ЛУ-окК, що відбувся в Торонто (разом з Крайовим з’їздом Ліги Українців Канади (ЛУК) 28-30 квітня 2017 року, головою Крайової Управи ЛУ-окК обрано офіцера Збройних сил Канади (у відставці) — майора Оксану Кузишин. Від часу Крайового з’їзду пані Леся Шимко уже не є головою КУ ЛУ-окК (як і більше не є членом організації Ліги Українок Канади).

2. З 1 травня 2017 року пан Юрій Шимко більше не є президентом Ради Українських Державницьких Організацій Світу. Нинішнім президентом РУДОС є пан Борис Потапенко (м. Детройт, США)».

Ми зв’язалися з авторами матеріалу і з’ясували, що непорозуміння виникло через тлумачення самих посад — на думку авторів статті, вони є довічними званнями. Але, оскільки посади виборні, коректно зазначати роки каденції — щодо пані Лесі Шимко: голова Ліги Українок Канади (2014—2017) і щодо пана Юрія Шимка: був президентом Ради українських державницьких організацій світу (2013—2017). Дуже шкода.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати