Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Тут стільки відкриттів!»

Відвідувачі стенду «Дня» на «Книжковому Арсеналі» – про улюблені видання
20 травня, 18:58

Субота – один із найактивніших днів «Книжкового Арсеналу». Читачі активно спілкуються, відвідують різноманітні презентації і, звісно ж, купують обрані книги. Стенд «Дня» А-3.2 також – місце зустрічі однодумців, які діляться враженнями про актуальні статті з улюбленої газети (наприклад, висловлюють побажання, що варто було б опублікувати повну промову Євгена Марчука в Острозькій академії (про подію див. у «Дні» № 83-84 від 19 травня) або діляться, що щоразу з нетерпінням очікують свіжих статей від Ігоря Сюндюкова) та обговорюють свої і щойно придбані видання із Бібліотеки нашого видання.

Наприклад, пані Люба, що придбала «Україну Incognita TOP-25», говорить: «Вирішила почитати цю книгу, тому що хотіла б орієнтуватися в історії. У школі я її не дуже вчила, а відчуваю, що не вистачає саме з неї знань. Зацікавилася книгою, бо люблю читати публіцистичні статті. Купую, до речі, газету «День», інші видання. Мені цікава журналістика, і я подумала, що саме такий формат мені підійде». Пан Роман вже має в домашній бібліотеці бестселер «Україна Incognita». «Я прочитав усю «Бронебійну публіцистику», з «Підривної літератури» деякі статті, – розповідає він. – Книги мені дуже подобаються, багато чого для себе повідкривав. Ще перед Майданом, здається, навіть з Ларисою Івшиною частково у фейсбуці на цю тему спілкувався, що таке враження, що там, де закінчили, там же у 2014 знову почали. Тобто уся література лишається наче зараз написана – суперактуальною. У плані розбудови держави ми лишилися там, де й автори з серії «Бронебійна публіцистика».

«День» – дуже просвітницька газета, яка має бути до вподоби всім. Від молодих до таких сивих, як я, – поділився ще один відвідувач стенду, Олег Петрович. – Дуже люблю газетну рубрику «Історія і Я». А книга «Україна Incognita» – це перша класика. Знаєте, я дуже хотів би, щоб удалося перевидати «Дві Русі» та книгу, присвячену дуже актуальній тематиці польсько-українських відносин («Війни і мир, або Українці-поляки: брати/вороги, сусіди...»).

«Мені дуже подобається «Підривна література», тому що зазвичай ми читаємо твори повністю відредаговані, а те, що лишається у щоденниках, те, що формує тих людей, ми не знаємо. А це якраз найцінніше, бо допомагає більш комплексно розуміти цих людей. Мені здається, це навіть цікавіше, – розповідає Наталія МАЛИНОВСЬКА. – До речі, я сама з Рівного, часто стежимо за новинами Острозької академії, знаємо про гарну співпрацю «Дня» і нашого університету. Це взагалі прекрасно, коли студенти мають можливість спілкуватися з людьми, які беруть участь у творенні життя країни».

А пані Олена РЕМНЬОВА поділилася, що її у «Дні» найбільше підкорює головний редактор Лариса Івшина. «Вона дуже розумна жінка. Цікаво слухати і програми з її участю, і взагалі слідкувати за діяльністю, – говорить жінка. – Коли мені випадає така нагода, я слухаю і відкриваю сторінки, які я не знала. От побачила Шевельова і дуже хочу його прочитати. Хоч я вже не молода і виросла на історії КПРС, але ж нині все переосмислюєш і зовсім по-іншому до цього ставишся. І завдяки ось таким людям і вашому «Дню» ми, таке покоління, хоч і не молоде, але переосмислюємо історію і стараємося передавати це знання своїм дітям».

«Книжковий Арсенал» завершується 21 травня. Не забудьте відвідати стенд «Дня» А-3.2!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати