Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новий та комфортний Хрещатик

На оновлення центру столиці витратять понад 15 мільйонів гривень
13 січня, 10:55

Цього року на центральну вулицю Києва — Хрещатик — та Майдан Незалежності очікує капітальний ремонт, про це повідомляє управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації. Над проєктом ремонту Хрещатика працює інститут «Київдормістпроєкт». Проєкт передбачає роботи на ділянці від Європейської площі (стик бруківки та асфальту) до Бессарабської площі (до радіусу заокруглення примикання бульвару Тараса Шевченка), що складає 1,165 км.

 Також планується капітальний ремонт існуючих тротуарів, облаштування велодоріжок, капітальний ремонт інженерних мереж. Будуть замінені дощова каналізація та електричні мережі і світлофори. Для оновлення зовнішнього вигляду вулиці передбачається: ремонт фонтанів, заміна пошкоджених зелених насаджень, тактильні елементи покриття та світлофори зі звуковими сигналами для людей, що цього потребують.

 Про капремонт Хрещатика столична влада заявляє ще з літа минулого року. Тоді ж комунальна корпорація «Київавтодор» оголошувала тендер на розробку проєктно-кошторисної документації на ремонт двох об’єктів: вулиці Хрещатик та Майдану Незалежності.

 За планом, капітальний ремонт Хрещатика обійдеться у 10 млн грн, а Майдану Незалежності — у майже 5,5 млн. Центр столиці розробники мають зробити зручним для людей із особливими потребами. Крім цього, планувалося відреставрувати та повернути колишній вигляд гастроному на Хрещатику, який згорів улітку 2017 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати