Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Настав час ремонту

31 травня, 00:00

Рано чи пізно ваша квартира потребуватиме ремонту. Особливо не позаздриш новоселам, квартири яких у ліпшому випадку нагадують лікарняні палати. Як обновити своє житло з найменшими витратами, при цьому створивши подобу євроремонту, щоб було "дешево й сердито"?

Якщо ви бажаєте зробити ремонт самостійно, не вдаючись до послуг приватних майстрів, скористайтеся деякими їхніми порадами. Перед фарбуванням стіни треба ретельно прооліфити, а для того, щоб оліфа швидше висохла, у неї додають олійну або алкідну емаль. А от оліфа й нітроемаль несумісні. Стіни та підвіконня зазвичай фарбують двічі. Перший раз фарбу рекомендують нанести ввечері. Уранці процедуру повторюють. У будь-якому разі ліпше використати водоемульсійні, а не олійні фарби. Із закордонних фарб дешевизною вирізняються чеські, а якістю - фінські, німецькі та голландські.

При наклеюванні шпалер можна використати клей КМЦ (одна пачка коштує 3 гривні), а для товстих шпалер - VINILS (4,5 гривні). Більшість шпалер продаються в стандартних рулонах (10,5 метра при ширині 53 сантиметри). Так, при площі кімнати 6 квадратних метрів вам знадобиться 4 рулони, 10 - 6, 12 - 7, 15 - 8, 16 - 9, 18 - 10, 20 - 12, 22 - 14, 23 - 16, 24 - 17 рулонів. Добре себе зарекомендували паперові шпалери гомельського та ростовського виробництва. У крамницях їхні ціни коливаються від п'яти до семи гривень за рулон. На базарах ціни практично такі ж. Користуються попитом тиснуті, вологостійкі шпалери виробництва Туреччини й Німеччини. Один рулон коштує в межах тринадцяти гривень. Щодо забарвлень, покладайтеся на свій смак. І тим не менш у передпокоях ліпше уникати "квіткового поля", віддаючи перевагу шпалерам "під цеглу". Ними можна поклеїти й двері.

Найбільш ходовий розмір кахлів - "вершок" (розміром 15 на 15 сантиметрів). Із виробників можна відзначити Харківський та Мінський заводи будівельної кераміки. Один квадратний метр коштує в межах десяти гривень. У моді малюнки, що не впадають в око, приміром, плитка під мармур, кольору морської хвилі або просто біла. Якщо дозволяють фінанси, така плитка можна використати в поєднанні з туніською або єгипетською розміром 3- на 30 сантиметрів, що доволі гарно виглядає у ванній кімнаті. Ціна квадратного метра - двадцять доларів.

Подбайте про батареї. Їх бажано "зашити" в коробку, яка спеціально продається для цього. На Заході батареї відкритими вже давно не залишають.

А як бути з підлогою, якщо вам не по кишені престижний дубовий паркет? У цьому випадку старий паркет слід поциклювати й покрити клеєм НЦ, що моментально висихає, а після цього - паркетним лаком. До цього часу цінується ленінградська продукція. Плінтуси ліпше пофарбувати емаллю для підлоги. Щодо килимового покриття, то модне бельгійське цілком замінить вітчизняні з синтетичних матеріалів, яке обійдеться вдвічі дешевше. Головний наголос робіть на темні тони з ворсовою поверхнею "букле".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати