Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Кожна світлина — коротка зустріч з історією»

У Дніпрі завершила свою роботу фотовиставка газети «День»
21 березня, 20:12
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

На ній було представлено орієнтовно 200 найкращих світлин професійних майстрів та аматорів, які брали участь у ювілейному ХХ Міжнародному фотоконкурсі «Дня». «Дні» нашого видання в місті-мільйоннику, потужному центрі промисловості, науки та культури, який п’ять років тому став форпостом опору російській агресії на сході України, вже третій рік поспіль проводяться за сприяння Дніпровської міськради і в межах програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця». Борис Філатов разом із головним редактором Ларисою Івшиною брав участь в урочистому відкритті фотовиставки газети «День» 21 лютого. І результатом «Днів» для стали не лише тисячі вражень та думок стосовно промовистих світлин, а й поповнення шкільних та масових бібліотек — 200 примірниками книги «AVE. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського». Понад те, дніпряни захоплено сприйняли і випуск глянцевого «Маршруту №1», який редакція присвятила саме Дніпру.

Виставка, що експонувалася на другому поверсі Музею українського живопису, планувалася до 14 березня, але з огляду на велику кількість відвідувачів, її вирішили продовжити ще на тиждень. За цей час експозицію відвідали тисячі людей — студенти, школярі, творча інтелігенція та інші жителі й гості Дніпра.

«Особливо багато було молоді — студентів та школярів, — розповідає заступник директора Музею Надія КАПУСТІНА. — Приходили цілими групами та класами, разом з викладачами і педагогами, інтерес до виставки був дуже великий. Фотовиставки газети «День» проводяться у нас не вперше і завжди оглянути експозицію приходить багато людей — як жителів Дніпра, так і гостей нашого міста. Велике зацікавлення викликають і зустрічі з головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною, а також книги з української історії, що видає редакція».

«Я не вперше відвідувала фотовиставку газети «День», — розповідає в. о. директора СЗШ №17 Олена МОРГУН. — Два-три роки тому я вже була на подібній виставці.  Фотомистецтво мені взагалі подобається, і  я сама хотіла би займатися чимось таким, але, на жаль, немає часу. Які думки щодо виставки? Мене вразили ці фото — по-перше, вони не штучні. Це життя таке, яким воно є — і радісне, і сумне, всі реалії поруч. Ось так, якщо сказати коротко. З технічного погляду фото, представлені в експозиції, дуже досконалі, дуже професійні, але мене особисто найбільше вразили світлини дітей. Для мене, як педагога, це дуже важливо.  До речі, книжки газети «День» тепер є й у нашій шкільній бібліотеці. Якщо не помиляюсь, чотири книги є. Навіть мій чоловік їх читає.  Він взагалі-то приватний підприємець, але дуже цікавиться історією. Хочу ще сказати, що разом з школярами ми вже неодноразово відвідували Музей українського живопису».

Книга відгуків фотовиставки рясніє вдячними записами. «Дякуємо за патріотичну фотовиставку! У чудові весняні дні вона надихає на віру у найкраще майбутнє України.  Фото на виставці передають співчуття та переживання людей, в очах яких горить вогник надії.  Дуже вдячні та бажаємо мирного неба рідній Україні. Дякуємо за можливість відвідати виставку! Колектив КЗО СЗШ № 358».

В іншому записі учні висловлюють захоплення воїнами України, яким присвячено багато світлин з фотовиставки.  «КЗО СЗШ №46 м. Дніпра дякує за чудову патріотичну виставку! Пишаємось силою наших воїнів-захисників. Віримо у мир в Україні», — написали учні 10-Б класу. «Кожне фото — коротка зустріч з історією, стражданнями, радощами, смутком, болем, надією на кращі часи», — написано у відгуку ДНЗ №33. Фотовиставка «хвилює до глибини душі», так вважають учні та вчителі КЗО СЗШ №29. «Дякуємо за чудову виставку, яка доносить до наших сердець біль і страждання людей України!» — пишуть учні та вчителі КЗО ДНЗ №244. Є й майже поетичні рядки, на які надихнули талановиті фотороботи: «Бути соняшником в полях Донбасу — це значить знати, як жити і за що помирати!»

«Не зупиняйтесь! Те, що ви робите — вкрай важливо!» — закликають колектив редакції газети «День» жителі Дніпра.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати