Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Харківську міліцію попередили

21 січня, 00:00
Харківську міліцію попередили Олег ПЕРЕСАДА, "День" Будь-яка спроба співробітників правоохоронних органів як посадових осіб втрутитись у хід виборчої кампанії призведе до негайного звільнення

Про це заявив журналістам віце-губернатор Харківської області Сергій Стороженко. У харківської міліції й без політики клопотів не бракує. Минулого року в області скоєно 46,5 тисяч злочинів і правопорушень. І хоча це на два відсотки менше, ніж 1996 року, хоча на 16 відсотків знизилася кількість тяжких злочинів і на 26 відсотків менше зафіксовано крадіжок, усе-таки, за словами віце-губернатора, цього року очікується зростання злочинності. Особливо в економічній сфері. Уже тепер помітна тенденція до збільшення злочинів, пов'язаних із хабарництвом і шахрайством у сфері приватизації. Як відзначив Сергій Стороженко, харківський регіон, порівняно з іншими областями України, справляє враження спокійного: торік не зафіксовано випадків бандитських з'ясувок, резонансних убивств, загроз для життя відомих політиків і бізнесменів. На думку віце-губернатора, неабияку роль тут зіграла ефективна робота саме правоохоронних органів, і передусім підвищення рівня викривання злочинів, який сягнув 74 відсотків. Однак зухвалий напад на ювелірний магазин і вбивство при цьому співробітника міліції наприкінці минулого року особливо непокоїть. Поки злочинців не знайдено, цей випадок залишатиметься прикладом безкарності.

Серйозну занепокоєність правоохоронних органів також не може не викликати сплеск тяжких злочинів на початку цього року. За два минулі тижні в області скоєно відразу кілька подвійних і потрійних убивств.

А щодо виборів, то, як запевнив журналістів віце-губернатор, завдання міліції - "лише" забезпечення громадського порядку під час виборчої кампанії.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати