Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Будівничий херсонської "піраміди" спілкується з Фемідою

18 червня, 00:00

Розгляд справи депутата міськради, колишнього генерального директора акціонерної страхової компанії "Херсон-АСКО" Ігоря Собакарьова розпочався в Суворовському райнарсуді Херсона під головуванням судді Тетяни Колесниченко.

Ця справа розпочався у вересні минулого року після кількох стихійних виступів ошуканих вкладників збанкрутілої компанії. А таких набралося понад 50 тисяч. Пенсіонери, вчителі, медики, інженери, інші найменш захищені верстви населення все ще вірять, що розтриньканні по всіх усюдах гроші (в тому числі вкладені в так званий "африканський" золотодобувний проект) удасться повернути. Хоча це малоймовірно: мова йде про більш як $800 тис.

Кримінальна справа міститься в 9 товстих томах, а обвинувачувальний висновок має 92 сторінки. Сам же обвинувачуваний стоїть на своєму: не брав, не винен, ошуканий державою... І це при тому, що генеральному директорові належить відповідати за дев`ятьма висунутими проти нього статтями Кримінального кодексу України.

Слідством доведено, що за фіктивними документами підсудний придбав у Херсоні трикімнатну квартиру, спорожнивши касу страхової компанії на 133,6 млн. крб. "старими" грішми. Слідча бригада надала суду ряд інших серйозних фактів. Зокрема, Собакарьов, нехтуючи законами, закупив 4 карабіни, начебто для охоронників, але зброя опинилася в нього та його заступників. Боєприпаси ж були придбані в знайомого начальника служби озброєння, вкрадені тим зі складу військової частини...

Справа може затягнутися на тривалий час. Суду належить вислухати 77 свідків - безпрецедентний для Херсона випадок!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати