Всемирный день хлеба

За ініціативою Міжнародного союзу пекарів та кондитерів, 16 жовтня у календарі міжнародних свят посідає День хлібу.

Мабуть, це найуніверсальніша страва, яка у безлічі варіацій існує у кожній культурі і сягає корінням аж неоліту.  Перший хліб був подібним до запеченої каші, а дріжджовий, вірогідно, вигадали у древньому Єгипті. Нині це незліченна кількість варіацій. Хліб готують із різноманітного зерна від популярної пшениці до екзотичного сого, також існують рецепти на основі коріння маніоки та плодів хлібного дерева.

Хліб супроводжує людство і у ситі, і у голодні часи. Певно, саме тому він є символом життя та сумлінної праці, а в деяких релігіях має ритуальне значення.

Мушу зізнатися, що хліб, моя улюблена їжа. Немає нічого смачніше хрусткої скоринки у поєднанні із м’якенькою серединкою. Тож я радо відзначу Міжнародний день хлібу свіжим багетом чи чіабатою.  А усім хліболюбам бажаю смачного!